NyheterTävlingar

Franskt i täten i Dubai

Fransmannen Victor Perez tog ledningen med ett slag i inledningen av DP World Tour Championship i Dubai. Perez siktar på att bli historisk som den första spelare från Frankrike att vinna hela Race to Dubai. 28-åringen har redan två andraplatser i Rolex Series-tävlingar i år och han låg på sjätte plats i Race to Dubai-rankingen före finalen.

Gått under radarn

Perez har gått under radarn för många under säsongen men efter sin seger i Alfred Dunhill Links Championship förra året har fransmannen spelat stabil golf en längre tid och har sakta med säkert smugit upp på världsrankingen.

Det första varvet innehöll sex birdies för Perez och med endast en bogey är han i ledning på fem under par på Jumeirah Golf Estates Earth Course.

Stabilt av Stenson

Robert MacIntyre, Matthew Fitzpatrick och Erik van Rooyen delar andraplatsen på fyra under par, medan tvåfaldige majorvinnaren Martin Kaymer, trippla Rolex-serievinnaren Tyrrell Hatton och Race to Dubai-vinnaren från 2017, Tommy Fleetwood har sällskap av den unge finska stjärnan Sami Välimäki på tre under par. Ytterligare ett slag efter ligger Henrik Stenson som levererade en mycket stabil runda med 16 par och två birdies.

Robert MacIntyre

– Det var rätt tufft där ute idag, men några riktigt svåra flaggplaceringar. Idag gällde det att vara med direkt från tee för att kunna attackera flaggorna. Jag lyckades med det och satte dessutom några riktigt bra puttar, så jag är nöjd med dagen, förklarade Perez efter rundan.

Har allt att vinna

– I den position jag befinner mig i har jag inget att förlora. Jag har allt att vinna. Jag kommer fortsätta att spela aggressivt för ska man vinna här, måste man göra många birdies.

MacIntyre rivstartade

Skotten Robert MacIntyre rivstartade rundan med tre raka birdies och kom till slut in på fyra under par.
– Jag slog inte många bra drivar idag, så jag hade alltid lite problem här och där, men jag lyckades få ihop en bra score ändå. Så fort jag hade chansen från fairway så siktade jag på flaggan, det måste man göra på den här banan. När du har chansen, ta den! Annars blir det mest att försöka göra par hela tiden. Jag gillar den här banan, den passar mig verkligen. Den kräver att ditt spel är komplett och att du måste kunna slå i princip alla slag.

– Nu har jag äntligen fått igång min puttning igen, som varit bedrövlig under året. Förra veckan puttade jag det bästa jag någonsin gjort i min karriär. Nu känns det plötsligt som att jag kan sänka alla puttar, och det är en underbar känsla, berättade MacIntyre som delar andra platsen med Matt Fitzpatrick och sydafrikanen Erik van Rooyen. Fitzpatrick träffade 17 av 18 greener på den tuffa Earth-banan.

Lång väg att vandra

– Att vara en som har chansen att vinna Race to Dubai trots allt som hänt i världen i år är fantastiskt. Jag känner att jag har börjat bra, men det är fortfarande en lång väg kvar, så det är bara att fortsätta att spela bra och ge mig själv en bra chans att vinna på söndag, menade Fitzpatrick.

Tuff runda för Kinhult

Den andre svensken i tourfinalen, Marcus Kinhult, hade en tuff första runda i Dubai. Det blev hela åtta bogeys för Kinhult och totalt fyra över par. Det ger honom en delad 57:e plats inför den andra rundan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights