NyheterTävlingar

Han är galnast i Dubai-finalen

Elegant, Sofistikerat och tyst. Så föreställer sig många professionell golf och ofta kan tävlingarna te sig väldigt ljudlösa. Endast klinget ,när klubbhuvudet möter bollen i en perfekt träff, hörs genom tv-rutan och golfkommentatorns mjuka stämma ger en viss mysfaktor. Men så plötsligt händer det. Ett brak från platt-skärmen fick ett hundratal tittare i soffan där hemma hoppa till under sändningen av ”Travelers Insurance Championship”.

Ian Poulter

Hundarna studsade skamsna ned från favoritfåtöljen framför husses golfprogram, vana att bli beskyllda för ”ljudet”. Men ack. Denna gång kom det faktiskt från tv:n och från en av spelarna på touren. I brist på publik i pandemi-tider är det nästan ofattbart tyst när proffsen slår ut.

Så tyst att mikrofonerna suger upp de mest privata läten som kommer från tävlingsdeltagarna själva. Och ja, den skyldige var Ian Poulter, den 44-årige engelsmannen med de galna golfbyxorna som ”släppte väder”, som det så fint heter.

Buskarna vek sig av lufttrycket från tee

Det var redan en aning blåsigt på golfbanan och ännu mer vek sig buskarna bakom utslagsplatsen när Ian Poulter skapade sin egen ”styv kuling” på första tee.

Oförglömligt

Detta hände i somras i juni 2020 på PGA-tourens ”Travelers Insurance Championship”. Poulter kom på plats 64 och klarade cutten med snäv marginal. Men än sen? Poulter var i alla fall den som alla mindes mest från tävlingen…

Engelsmannen Ian Poulter: ”Alltid lite kul att sätta färg på Masters..”

Så vad kan vi vänta oss nu i veckans Europatourfinal i Dubai? Vad som helst kan hända när Poulter är med. Han är känd för sina golfbyxor och har redan visat upp ett par riktigt iögonfallande golfbyxor i veckans final i DP World Tour Championship på Jumeirah Golf Estates.

Här kan ni se klippet som så klart fick tusentals visningar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights