NyheterTävlingar

Kokrak förstörde festen för Spieth

Det tog över 200 tävlingar för Jason Kokrak att vinna sin första tävling på PGA-touren. Sen dröjde det bara några månader innan den andra segern kom. Det blev en batalj mellan Kokrak och hemma-sonen Jordan Spieth på det sista varvet av Charles Schwab Challenge där Kokrak var starkast till slut.

Duon spelades tillsammans både på lördagen och söndagen på Colonial och även om de båda gjorde tidiga bogeys på varvet var det långt ner till de övriga spelarna. Det här var en match mellan Kokrak och Spieth där nästan alla åskådare höll på Spieth. Men det bekymrade inte Kokrak som vann den klassiska tävlingen, fick en rejäl prischeck, en rutig kavaj och en lastbil från 1946.

Jason Kokrak tog sin andra seger för säsongen på PGA-touren.

– Jag är en stor kille, som nu har en stor lastbil, en stor kavaj och en stor prischeck, sa en nöjd Kokrak efter segern.

Det blev till slut två slag ner till Spieth för Jason Kokrak som avslutande med en par-runda och totalt 14 under par för tävlingen. Det var tredje gången Spieth kom tvåa i tävlingen.

I och med segern tillhör Kokrak en trio som vunnit mer än en tävling den här säsongen. Bryson DeChambeau och Stewart Cink är de andra två och han rusar upp till en femte plats i FedExCup-rankingen och är klar för slutspelet i höst.

– Allt jag försöker göra är att bli bättre hela tiden, varje år, berättar Kokrak.

Och något som blivit betydligt bättre den senaste tiden är Kokraks puttning. Från att ha legat kring 100 i puttningstatistiken är han plötsligt sjua på den listan. Han ger all cred till sin caddie att hans puttning nu fungerar så bra. David Robinson spelade tidigare på Korn Ferry Tour och går sedan några tillbaka caddie åt Kokrak. Robinson läser alla greener och rekommenderade även att Kokrak skulle byta till en längre putter förra året.

– Jag slår bollen bra och han läser greenerna bra. Det blir en bra kombination och det fungerar riktigt bra mellan oss, berättar Kokrak.

Inför söndagens runda låg Kokrak ett slag bakom Jordan Spieth. Båda började knackigt men när Kokrak gjorde birdie på det femte hålet var han slaget före Spieth. I vändningen var Spieth ikapp efter att ha limmat inspelet med sin wedge för en enkel birdie. Men det blev den sista birdien för Spieth på avslutningsrundan.

Det ville sig inte för Jordan Spieth på det sista varvet på Colonial.

Med birdies på 11:an och 13:e för Kokrak var han förbi och den ledningen höll han hela vägen in i mål. Spieth hade en stor skara fans som hejade på honom, till och med så mycket att Spieth fick lugna ner dem efter att Kokrak missat sin par-putt på det 16:e hålet. Men fansens försök att lyfta fram Spieth till sin andra seger för året lyckades inte. Han chansning att nå greenen från ruffen med sitt inspel på det sista hålet slutade med ett vattenbesök och Kokrak kunde tvåputta för par och seger.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights