NyheterTävlingar

Historisk seger för Boutier i Evian

Solheim Cup-stjärnan Celine Boutier blev historisk i helgen när hon blev den första spelaren från Frankrike att vinna Amundi Evian Championship.

Fransyskan hade en treslagsledning inför den sista rundan och fick en drömstart med birdies på sina två första hål. Det blev ytterligare en birdie på femman vilket gjorde att hon ledde med hela sju slag vid vändningen på Evian Resort Golf Club.

Trots ett tappat slag på 13, studsade hon tillbaka med en birdie på 15 och kunde sedan njuta av sluthålen och ta emot publikens ovationer. Hon slutade på 14 under par och segermarginalen skrevs till sex slag.

– Det var tuffa förhållanden idag och jag kände att det snabbt kunde ändras på ledartavlan. Men jag lyckades behålla mitt fokus på varje slag. Det här har varit min största dröm ända sedan jag började titta på golf. Den här tävlingen har alltid varit väldigt speciell för mig, även när jag såg den som tonåring. Att få lyfta pokalen känns overkligt, sa en lycklig vinnare efteråt.

Detta är den andra vinsten på hemmaplan för Boutier på två år. Hon vann även Lacoste Ladies Open de France 2021. Samtidigt som hon blir den tredje fransyskan att vinna en majortävling efter Catherine LaCoste 1967 och Patricia Meunier-Lebouc 2003.

Brooke Henderson, som vann tävlingen 2022, var den som närmast hotade Boutier, men Henderson kom aldrig riktigt nära och slutade på åtta under par, sex slag efter fransyskan.

– Att sluta tvåa i år efter att ha vunnit förra året är jag riktigt stolt och nöjd över. Celine har spelat fantastiskt hela veckan och jag är verkligen glad för hennes skull, sa Henderson.

Fem spelare delade tredjeplatsen: Celine Borge från Norge, Mexikos Gaby Lopez, japanska duon Yuka Saso och Nasa Hataoka och koreanskan A Lim Kim.

Bästa svenska blev Linn Grant på delad 16:e plats. Anna Nordqvist delade 20:e platsen, Johanna Gustavsson slutade 28:a, Linnea Ström 42:a och Pernilla Lindberg 69:a.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Evian Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights