NyheterTävlingar

The Crow’s Nest – Bara för amatörer

På den tredje våningen i Augusta Nationals klubbhus finns ett speciellt boende för de amatörer som tävlar i The Masters. Det lätt att tro att Crow´s Nest är för tidigare mästare eller för förmögna gäster som vill bo vid banan, men boendet är faktiskt endast för amatörspelare.

Att få bo i Crow´s Nest är ett speciellt privilegium, och visar vilken vikt klubben och tävlingen, lägger på att ta hand om amatörspelarna. Det är verkligen en helt unik möjlighet att få bo över i klubbhuset under Mastersveckan. I år är det sex amatörer som får denna möjlighet och det är egentligen en för många. För här finns bara fem enkelsängar och ett gemensamt vardagsrum med TV. Det finns ett badrum med dusch. Väggarna kantas av böcker, historiska föremål, foton av tidigare mästare, inklusive klubbens grundare Bobby Jones. Mattorna är såklart gröna.

Vardagsrummet i Crow´s Nest. Foto: Brent Cline/Augusta National.

Klubbhuset byggdes ursprungligen för indigoplantageägaren Dennis Redmond 1854 och även om huset sett många förändringar under åren, är Crow’s Nest fortfarande ett av de äldsta och mest oförändrade utrymmena i klubbhuset. En våning nedanför Crow’s Nest finns biblioteket och Champions Locker Room. Det finns en mängd historier om amatörer som tjuvlyssnat på gamla mästare som umgåtts våningen under.

Bobby Jones var den störste amatörgolfaren någonsin och arvet efter hans insatser för amatörer finns kvar än idag på Augusta National och Masters. Att få bo i Crow´s Nest är ett exempel hur klubben tar hand om amatörerna.

Ett flertal spelare har bott i Crow´s Nest som amatörer och senare vunnit Masters som proffs. Jack Nicklaus, Tommy Aaron, Tom Watson, Ben Crenshaw, Craig Stadler, Mark O’Meara, Phil Mickelson och Tiger Woods har alla bott på vinden i Augusta National klubbhus. Bland de sex amatörerna som ställer upp årets Masters finns Keita Nakajima som är rankad som nummer 1 i världen och har imponerat på många det senaste året. Bland annat på titelförsvararen och landsmannen Hideki Matsuyama. Keita Nakajima, lägg det namnet på minnet!

Keita Nakajima kommer att bo nära banan den här veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights