Nyheter

Strandguiden på Kanarieöarna – här får hunden följa med

För många av oss är våra husdjur lika viktiga som våra partners och barn och på Kanarieöarna finns det flera djurvänliga stränder där du kan njuta av sol och dåligt tillsammans med din trognaste följeslagare.

På Kanarieöarna finns det över 500 stränder av olika karaktär och för alla smaker

Med över 500 stränder av olika karaktär och för alla smaker, finns det något för alla – milslånga sandstränder, turkost vatten, lugnt hav eller höga vågor och orörda små vikar omgivna av fantastisk natur. Bland dessa finner du stränder på Gran Canaria, La Palma, Teneriffa och Lanzarote som välkomnar husdjur. Här är en strandguide för dig och din trogna följeslagare:

Los Tres Peos, Agüimes, Gran Canaria

Los Tres Peos ligger i närheten av Playa de Vargas, en av världens främsta platser för vindsurfing. Denna strand är belägen i en idyllisk liten vik med gyllene sand, dold mellan två klippor.

Kanarieöarna har flera stränder där både du och din bästa vän är välkomna. Foto: Canary Islands Tourism.

Playa de Bocabarranco

Denna mörka sandstrand ligger vid mynningen av Barranco de Jinámar, på gränsen mellan kommunerna Las Palmas de Gran Canaria och Telde. Den hundvänliga sandstranden sträcker sig en kilometer och är perfekt för den som vill ha gott om plats.

El Puertito

Detta var den andra hundstranden att införas på Kanarieöarna. Området för hundar sträcker sig 200 meter och ligger vid den södra änden av stranden, på Teneriffas sydöstra kust. Här finns gott om servicefaciliteter och havet är stillsamt, vilket gör det tryggt att bada i tillsammans med din bästa vän.

El Confital

Denna dolda pärla ligger på Teneriffa och består av ett litet strandområde som är ca 150 meter långt och ligger söder om Playa de La Tejita. Här finns alla nödvändiga faciliteter och alldeles i närheten ligger den berömda strandbaren El Pirata.

Las Coloradas

Stranden Las Coloradas ligger på södra Lanzarote och är känd för sin vulkaniska sand och sitt varma turkosa vatten. Stranden är en oas av lugn och stillsamhet och intill ligger en mysig strandpromenad med hotell, restauranger och barer där du kan njuta av dagen tillsammans med din hund.

Det finns fina golfbanor också på Kanarieöarna. Det har vi på Golfbladet skrivit om tidigare.

Läs mer här>>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights