Nyheter

Här är spelarna som missar OS

Nedräkningen har börjat. Natten till torsdagen den 29 juli 2021, klockan 00.30 svensk tid drar OS-golfen för herrar igång. Proffsspelarna är laddade och ser fram emot att representera sitt land ute på Kasumigaseki Country Club, nordväst om Tokyo. Spelformatet är 72 hål slagspel.

På plats i Japan

För tv-tittarna finns många duktiga golfspelare att följa runt banan. En av favoriterna är amerikanen och ”The Open-mästaren” Collin Morikawa, som är rankad trea i världen. Justin Thomas (världsfyra), Xander Schauffele (världsfemma) och Patrick Reed (12:a i världen) kommer från samma land i väst och har stor chans att ta hem segern.

Publikfavoriten Hideki Matsuyama

Mest applåder kommer naturligtvis japans egen Hideki Matsuyama att få. Han kan mycket väl toppa ledartavlan redan från första dagen. På hemmaplan har han stor fördel och formen är bättre än någonsin. I april 2021 vann han The Masters i Augusta, USA, och blev därmed den första japanen på herrsidan att vinna en majortävling i golf.

matsuyama masters
Matsuyama vann masters 2021

Hideki Matsuyama, född 1992, har vunnit fem gånger på PGA-touren, och han har även vunnit Asian Amateur Championship 2010 och 2011. Den 19 juni 2017, efter sin andraplats i US Open, blev Matsuyama rankad 2:a på världsrankningen

Dessa kommer inte till OS

Men vi kommer även att sakna flera spelare som vi är vana att se på stortävlingar. Svenske Henrik Stenson ska inte delta. Inte heller Justin Rose. Bubba Watson ställde in på grund av de stränga covidreglerna under OS. Nyligen fick världen veta att publik-dragplåstret Bryson DeChambeau tvingats lämna tävlingen på grund av ett postivit COVID-19-test. Patrick Reed tar hans plats för att representera USA.

På sin Instagram skriver Reed hur glad han är för att få en plats i USA.s olympiska golfteam. Här kan ni själva se vad han skriver.

Spanien missar segerchansen då Jon Rahm inte heller kommer till Japan utan ersätts av Jorge Campillo.

Jon Rahm
Jon Rahm

Tråkigt också att amerikanen Dustin Johnson, spanjoren Sergio Garcia, sydafrikanen Louis Oosthuizen och engelsmannen Tyrell Hatton valt att inte delta i OS.  

Damerna spelar nästa vecka.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights