NyheterTävlingar

Maja Stark tog sin andra LET-seger

I augusti blev hon proffs, i september vann hon Creekhouse Ladies Open i Kristianstad och i helgen slog Maja Stark till igen och vann sin andra tävling på Ladies European Tour. I sin femte start!

Sju slag upp

Estrella Damm Ladies Open spelades på Club de Golf Terramar och Stark öppnade med en 74-runda och låg då sex slag från täten på en delad 57:e plats. Hon avancerade sedan till en 17:e plats efter en 69-runda på lördagen, men fortfarande var det sju slag upp till ledande Magdalena Simmermacher som siktade på att bli den första vinnaren någonsin på LET från Argentina.

Tappade fyra slag

De argentiska nerverna höll inte den sista dagen. Simmermacher tappade fyra slag på sin tre första hål och därmed var hennes stora ledning bortblåst. Och blåste, det gjorde det. Många tjejer hade det tufft på Club de Golf Terramar, men de som gick bäst den sista dagen var två svenskor: Linda Wessberg och Maja Stark. Stark vände på två under par men gasade på ännu hårdare på de sista nio och kom till slut in på 65 slag, sju under par för varvet och åtta under par för tävlingen.

Lever upp till sitt namn

Stark levde verkligen upp till sitt namn med sina långa och kraftfulla slag. På det 18:e hålet drog hon iväg en drive på nästan 280 meter för att sedan slå upp en wedge till två meter från hål och sedan sänka birdieputten. Abbekåstjejen vann till slut med två slag före Pia Babnik från Slovenien.

– Jag är ganska van att spela i vind, för det brukar blåsa mycket där jag kommer ifrån. Jag klarade nog vinden idag bättre än många andra spelare. Idag blåste det rejält och jag tror att det hjälpte mig att fokusera på målet mer än min teknik, sa Stark efter sin seger.

Ändrades hela tiden

– Det kändes som att allt kunde hända idag. Jag såg att Maggie tappade många slag och att resultattavlan ändrades hela tiden, så det var spännande. Ibland när jag kämpar med mitt självförtroende på banan så brukar jag säga till mig själv: Jag är Tiger, då brukar det går bra.

Det här var Starks tredje professionella seger, då hon även vann PGA Championship by Trelleborgs Kommun på LET Access Series i augusti och den musikaliske golfaren, som spelar trummor och gitarr, avslöjade att hon hade köpt sig en fiol som en ny utmaning efter hennes seger i Trelleborg förra månaden.

Glen Oaks

Med sin seger rusar Stark upp från 25:e till sjätte plats på Race to Costa del Sol-rankingen. Nästa tävling på Ladies European Tour är Aramco Team Series – New York, som spelas på Glen Oaks om två veckor.

Foto: Tristan Jones/LET

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights