Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-cerber domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /www/webvol28/a4/d3fghw1efjsokw6/golfbladet.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Hungrig efter golfen? Så briljerar du vid grillen - Golfbladet
Äta & BoNyheter

Hungrig efter golfen? Så briljerar du vid grillen

Vattnas det i munnen när du tänker på en nygrillad korv och en kall dryck? Vi bjuder här på en variant som är godare än vanlig varmkorv.

Kycklinggrillkorv med mejeriets lagrade ost & rostade rapsfrön på en bädd av betor & ruccola heter konceptet, och det handlar om
söta rödbetor, pepprig ruccola, kycklinggrillkorv med tydlig ostkaraktär och en len senapsgrädde – en underbar kombination på sommarens grilltallrik.

Har du andra primörer hemma eller tycker ni bättre om andra bladgrönsaker? Laga samma rätt fast med dem istället – det säkraste kortet är alltid ingredienser som familjen gillar.

Kycklinggrillkorv med mejeriets lagrade ost & rostade rapsfrön på en bädd av betor & ruccola

4 portioner
Tillagningstid: 1 timme

2 förpackningar Lönneberga Kycklinggrillkorv med mejeriets lagrade ost samt rostade rapsfrön (á 270 g)

1 kg små rödbetor

10 timjankvistar

65 g ruccola

1 msk balsamvinäger

olivolja

salt
Söt senapsgrädde

3 msk grovkornig dijonsenap

1 tsk senapspulver

2 msk florsocker

1 ½ dl vispgrädde

salt

Såhär gör du

Rödbetor: värm ugnen till 200 °C. Skala och dela rödbetorna, lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja,
salta och blanda runt. Ugnsbaka i cirka 45 minuter tills genommjuka.
Senapsgrädde: vispa ihop senap, senapspulver och florsocker. Tillsätt grädde och fortsätt vispa till en lättvispad
konsistens. Smaka av med salt och ställ i kylen.
Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorven enligt anvisning på förpackningen.
Servering: lägg rödbetor och ruccola på ett fat. Stänk över balsamvinäger och lite olivolja. Toppa med korven och
servera senapsgrädden i en skål bredvid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights