LivsstilNyheter

Rory McIlroy sätter trenden: Inga engångsflaskor i The Open!


Vad krävs för att proffsspelarna och publiken ska ändra sitt sätt att konsumera vatten vid stora tävlingar och andra evenemang?
Senaste avsnittet av ”Planet Vatten! Podcast, pratar det svenska vattenmärket Bluewater med golfvärldens största styrande organ, The R&A i St Andrews, Skottland, för att lära sig om deras framgångsrika hållbarhetsuppdrag. Det innebar att stoppa försäljningen av tiotusentals plastflaskor för engångsbruk till människor som tittar på olika sportevenemang såsom The Open, golfens äldsta stora mästerskap.

I Bluewaters podcast, förklarar Philip Russell, biträdande direktör för hållbarhet vid R&A hur organisationen framgångsrikt tog ställning mot engångsplast med sitt ”Open Water Initiative”, som lanserades på The 148th Open i juli 2019 på Royal Portrush i Nordirland.

Vattenstationer på plats

Det var före pandemin och över 237 000 personer fanns på plats för att se golftävlingen.
– I nära samarbete med Bluewater tog vi ett nyckelbeslut att helt eliminera leveransen av engångsvattenflaskor av plast vid The Open. Som ett
hållbart alternativ levererade vi rent, färskt dricksvatten direkt till publik, spelare, personal och tjänstemän via gratis vattenstationer på plats.

Allt fler proffsgolfare har egen vattenflaska. Nordirländaren och nyblivne pappan Rory McIlroy använder sig av en och samma vattenflaska under sina varv på banan.

Xander Schauffele takes a swig of water during an event.

Xander Schauffele däremot dricker sitt vatten i plastflaska, vilket känns gammalmodigt och strider mot hållbarhetsmålen inför 2021.Miljön och klimatet är något alla måste tänka på och företag sätter hållbarhet högt på agendan. Det är intressant att golfvärlden nu tar sitt ansvar. Inga plastflaskor 2021 vid stora golfevenemang!

Corona och restriktioner

Under det gångna året inte funnits publik vid golftävlingar på grund av den rådande pandemin. Men i och med vaccinationerna som är på gång globalt ser framtiden ljusare ut och kanske kan restriktionerna vid idrottsevenemangen lättas på snart?

En kall öl

Om man inte vill ha vatten går det ju bra att dricka en kall öl i ett hållbart glas direkt ur bagen. Brooks Koepka har lagt upp den här finurliga filmen på Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights