Golfbanor utomlandsGolfpärlor

Golfbanorna i England stängs på grund av Covid-19: ”Vi är extremt besvikna”

Den nya muterade virusvarianten har drabbat Storbritannien hårt. För att stävja den oroande utvecklingen träder England återigen in i en ny nedstängning, eller så kallad lockdown, liknande den man hade i mars 2020.
– De nya reglerna börja gälla från onsdagen och kommer att beröra omkring 56 miljoner människor, skriver SVT på sin hemsida.

Royal st georges
Royal St Georges golfcourse

Enligt Golfbanor och driving range har stängts och inga lektioner får äga rum. En golfshop får endast bedriva verksamhet om de erbjuder hemleverans, skriver nu Todaysgolfer.

Extremt besvikna

England Golf – som en del av All-Party Parlamentary Group for Golf tillsammans med andra ledande branschorgan – är extremt besviken över nyheterna. Man har argumenterat ivrigt de senaste månaderna för att hålla golfbanorna i England öppna under de nationella nedstängningarna.

Vill öppna dem igen

– Vi beklagar att golfen blir drabbad av restriktionerna, men var säker på att vi kommer att fortsätta att göra det möjligt för golf att öppnas igen när det är möjligt.

Western Gailes

Golfordförande Craig Tracey säger i ett uttalande att han hade arbetat för att hålla banorna öppna, men regeringens uppfattning var att man ska begränsa resor och stanna hemma.

Stängs med omedelbar verkan på grund av pandeminEngland Golf skriver på sin hemsida:
– Den brittiska regeringen ser nu till att alla golfbanor och anläggningar ska stängas med omedelbar verkan från 4 januari 2021.
Under hela pandemin är Englands golfpersonal alltid tillgänglig för att stödja golfare, klubbar och län.

golf i wales

Golfbanor förblir stängda i Wales, Nordirland och Irland. I Skottland däremot får man fortsätta att spela golf. Skottland har också en nedstängning på grund av det muterade, smittsamma viruset, men är den enda delen av Storbritannien där golf får spelas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights