NyheterTävlingar

Japansk seger i U.S Women´s Open

Lancaster Country Club visade sig från sig allra tuffaste sida den sista speldagen av årets U.S Women´s Open. Praktiskt taget alla spelare överst på ledartavlan hade det kämpigt den sista dagen och ledningen böljade fram och tillbaka.

Det blev till slut vinnaren från 2021, Yuka Saso från Japan, som bäst lyckades tämja den svåra banan och med fyra birdies på de sista nio hålen gick hon förbi alla andra och fick lyfta Harton S. Semple-pokalen efter en dramatisk sista dag i Pennsylvania.

När avslutningsvarvet inleddes var Andrea Lee, Minjee Lee och Wichanee Meechai lika i toppen på fem under par. Men tidigt började bogeys rulla in för tätspelarna. Andrea Lee vände på 39 slag, fyra över par, Minjee Lee på 37 slag och Wichanee Meechai tappade fem slag på de första nio hålen och vände därmed på 40 slag.

Från fyrputt till mäktig spurt

Fältet trycktes ihop alltmer på de sista nio hålen och det blev stora och många omkastningar på ledartavlan. Men en spelare hade ytterligare en växel kvar att lägga in på sluthålen. U.S. Women´s Open-vinnare från 2021, Yuka Saso, inledde avslutningsvarvet tre slag från ledarna. Efter att fyrputtat det sjätte hålet för en dubbelbogey försvann japanskan från ledartavlan. Men hon gnetade på en bit från ledarna, innan hon exploderade på de sista nio hålen och gjorde birdies på hål 12, 13, 15 och 16 för att nå fem under par.

När alla andra spelare desperat försökte ta igen mark kunde 22-åriga Saso glida in i mål och till slut vinna med tre slag före landsmaninnan Hinako Shibuno.

– Det här är min första vinst sedan 2021 och det gör det extra speciellt, sa en rörd Saso efteråt.

– Jag förväntade mig inte att vinna U.S. Women´s Open för tre år sedan och gjorde det inte den här gången heller. Jag blir väldigt känslosam när jag tänker tillbaka på allt som min familj, mitt team och mina sponsorer har gjort för mig de senaste åren. Jag har tvivlat på om jag skulle någonsin skulle vinna igen, me de har alltid stått bakom och stöttat mig.

Två svenskor klarade cuten i året U.S. Women´s Open. Anna Nordqvist slutade på en delad 36:e plats och Madelene Sagström var fem slag sämre och slutade på en delad 69:e plats.

Klicka här för att komma till slutresultaten från U.S. Women´s Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights