Nyheter

Årets nya golfdestinationer – nyheter som du inte får missa

Skottland, Sydafrika och Kalifornien har länge varit viktiga platser för golfen. Men det finns flera andra platser som kommer starkt som nya favoriter vad gäller golfdestinationer. Vi ska titta närmare på några av årets nya golfdestinationer som vi varmt kan rekommendera för den som vill ha en härlig golfresa.

Dubai

En av världens lyxigaste städer är också hem för några av världens bästa golfbanor. Den som prioriterar utsikt kan ta en runda på Dubai Hills Golf Club som erbjuder en fantastisk utsikt över Dubais skyline och har blivit känd för sina välskötta fairways.

Dubai Creek Golf & Yacht Club är ett annat alternativ som är perfekt för den som prioriterar lyx. Banan erbjuder en naturskön spelupplevelse. Andra populära alternativ är Arabian Ranches Golf Club, The Els Club och Trump International Golf Club.

Las Vegas

Las Vegas är ett av de bästa alternativen vad gäller golf kombinerat med andra nöjen. Här finns Wynn Golf Club med 18 hål som designats av Tom Fazio. Banan har blivit känd för sina vackra landskap och utmanande layout. Andra populära alternativ är Las Vegas National Golf Club som varit värd för flera PGA Tour-tävlingar och Shadow Creek Golf Course som är en av de mest exklusiva golfbanorna i Las Vegas.

Många åker till Vegas för att kombinera golf med casino och betting. Vill man ha djupare analyser av ämnet finns det alternativ på hemmaplan. SvenskBetting hjälper dig med golfbetting och ser ger tips inför de största golftävlingarna.

Vietnam

Många förknippar inte Vietnam med golf men faktum är att det på kort tid blivit en populär golfdestination. I kuststaden Da Nang finns BRG Da Nang Golf Resort, men även Laguna Lăng Cô Golf Club och Ba Na Hills Golf Club är andra banor värda en resa.

En stor fördel med Vietnam är att det är väldigt billigt att leva. Man kan gå på riktigt lyxiga restauranger för en spottstyver jämfört med hemma och det är samtidigt bra väder, fenomenal service och en matkultur som är världsberömd.

Marocko

Marocko kombinerar fantastisk kultur med golf och städer som Agadir, Rabat och Marrakech har flera riktigt vassa anor.

Bland annat är Golf du Soleil i Agadir och Royal Golf Marrakech fantastiska golfbanor som arrangerat internationella golftävlingar som bidrar till landets växande rykte som golfdestination.

Sri Lanka

Med sitt vackra landskap och rika historia har Sri Lanka också börjat dyka upp som en populär golfdestination. Landet har en sagolik natur, vilda elefanter och stränder i absolut världsklass. Nu har Sri Lanka också blivit en populär plats för de som gillar golf.

Bland de mest kända golfbanorna är Nuwara Eliya Golf och Victoria Golf & Country Resort. Sri Lanka är en av de mest prisvärda destinationerna för golf.

Nya Zeeland

Nya Zeeland har länge varit kända för golf tack vare Cape Kidnappers men faktum är att det finns flera andra alternativ vad gäller golfbanor.

Foto: Jacob Sjöman

Tara Iti Golf Club och Kauri Cliffs är två banor som blivit populära bland golfare för sin spektakulära natur och utmanande layout. Resan är lång men för den som tar sig hit väntar golf i absolut världsklass.

Turkiet

Framförallt har Belek nära Alanya blivit ett extremt populärt alternativ för golf. Montgomerie Maxx Royal och Carya Golf Club erbjuder förstklassiga spelupplevelser för den som tycker om golf.

Utöver Belek finns det flera andra fina golfbanor utspridda i Turkiet.

Bulgarien

Bulgarien är mycket mer än billiga drinkar i Sunny Beach och för golfare kan Bulgarien vara ett riktigt bra resmål.

Framförallt är banorna vid Svarta havet något alldeles extra och Thracian Cliffs Golf & Beach Resort är ett exempel på en bana som är värd ett besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights