NyheterTävlingar

Jesper Svensson tvåa i Bahrain

Det blev en spännande sista dag av Bahrain Championship på Royal Golf Club där kampen om segern stod mellan tre sydafrikaner och en svensk rookie. Det blev till slut Dylan Frittelli som tog hem sin första seger på DP World Tour på sex år. Andraplatsen delades av Zander Lombard och Jesper Svensson, som fortsätter att imponera stort i sin första säsong på DP World Tour.

Fritelli avslutade med en 71-runda för totalt 13 under par och segermarginalen skrevs till två slag. Efter en bogey på det 12:e hålet hade dock Fritelli passerats av både Lombard och Svensson. Även landsmannen Ockie Strydom var förbi och efter en eagle på nian och birdie på tian var också Sebastian Söderberg i tätstriden.

Men Fritelli hade en växel till och gjorde två raka birdies på 13 och 14 plus ytterligare en på det 16:e hålet och kunde sedan defilera i mål. Efter att ha missat 23 av 27 cuter på PGA-touren förra säsongen har nu Fritelli fått tillbaka spelglädjen igen.

– Det känns helt fantastiskt. Det har varit en lång väg de senaste fem åren sen jag lämnade DP World Tour och flyttade till USA. Förra året var riktigt tufft, det vara nära att jag gav upp golfen men jag fick bra stöd från mina tränare och min familj och vänner och jag är glad att jag fortsatte att kämpa på, sa en rörd vinnare efteråt.

– Jag spelade riktigt bra de tre första varven. Men idag kändes som jag inte kunde träffa planeten från tee. Jag är stolt över att jag hittade spelet på de sista nio och det visar på mental styrka.

Sebastian Söderbergs spurt den sista dagen tog slut på det 17:e hålet där han gjorde en dubbelbogey. Det blev dock en fin sjätte plats för Söderberg och 33-åringen fortsätter att rada upp fina placeringar i årets säsong på DP World Tour.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Bahrain Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights