NyheterTävlingar

Ludvig Åberg jagar Wyndham Clark på Pebble Beach

U.S. Open-vinnaren Wyndham Clark hade en oförglömlig runda på Pebble Beach när allt gick som han ville och nästan varje putt verkade gå in. Det gav till slut ett banrekord på den ikoniska banan då Clark gick runt på 60 slag, hela 12 under par.

Amerikanen startade i ett furiöst tempo och var 10 under par efter 11 hål på sitt varv. Han närmade sig hela tiden den magiska gränsen, att gå under 60 slag, men fick till slut nöja sig med just 60 slag och på en fuktig och kall dag på Pebble Beach innebar det att Clark plockade över nio slag på det övriga fältet.

Ludvig Åberg fortsätter att imponera och är bara ett slag efter Clark inför avslutningsvarvet. Åberg har spelat 36 hål på Pebble Beach utan att göra en bogey och ser oerhört stark ut.

– Det var en stressfri dag på banan. Jag spelade bra hela varvet och känner mig lugn där ute. Jag påminner mig själv hela tiden att jag lever min barndomsdröm och att jag inte har något att förlora, så det är bara att köra på och njuta, sa Åberg efter sin 67-runda på lördagen.

Regnet började falla på spelarna på de sista hålen och det fortsatte att ösa ner på kvällen på en redan regntung bana. Det väntas ännu mer nederbörd på söndagen och dessutom kommer vindarna att nå stormstyrka i byarna.

– Vinden är det största bekymret och då tänker vi på åskådarnas säkerhet. Dessutom tål inte banan hur mycket regn som helst, så vi får se om vi kan spela klart tävlingen på söndag eller om vi får göra det på måndag eller om vi kortar ned tävlingen till 54 hål, sa Gary Young, överdomare på PGA-touren.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från A&T Pebble Beach Pro Am

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights