NyheterUtrustning

Abacus lanserar regnskola för golfare

Abacus har designat och utvecklat kläder anpassade specifikt för golfare i över 30 år. De är framför allt kända för sina funktionella regn-och vindplagg och har gått i bräschen för nya material och smarta detaljer som gör att du som golfare ska kunna njuta av din runda och hålla fokus även i utmanande väder. Under åren har Abacus samlat på sig omfattande kunskap och expertis som de nu omvandlat till handfasta tips om vad du som golfare bör tänka på när du köper regnplagg för golf.

– Vi anser att det pratas förhållandevis mycket om vattentäthet i regnplagg och även om regnplagg naturligtvis måste klara av att hålla regnet ute, så är det för en golfare inte så enkelt som att nöja sig med det. Det finns många andra egenskaper som är minst lika viktiga för att du ska kunna njuta av en runda i regn säger Chris Mattsson, chefsdesigner på Abacus Sportswear.

– Det absolut viktigaste är att regnplaggen inte begränsar dig i ditt spel. Det får inte finnas något som tar emot eller är i vägen för svingen som gör den kortare eller orytmisk. För om du inte kan spela obehindrat och prestera på topp, varför ska du då vara ute på banan i regn överhuvudtaget? Här är egenskaper som lättvikt och hög andel stretch i materialet väsentligt.

Att känna sig bekväm och kunna bibehålla en behaglig kroppstemperatur i sina regnkläder är också otroligt viktigt. Allt som riskerar att ta fokus från ditt spel påverkar din upplevelse på banan negativt och du måste kunna hålla fullt fokus på ditt spel. Att kläderna har en hög andningsförmåga och att de kan transportera bort den fukt som din kropp genererar vid fysisk ansträngning är därför A och O.

– Många golfare upplever faktiskt oftare att de bli blöta från insidan och inte på grund av att vatten tränger igenom regnplaggen berättar Chris.

Tips när du väljer regnställ för golf:

1. Fokusera på spelbarheten – se till att du kan röra dig fritt genom att välja plagg med hög andel stretch och lättviktsegenskaper.

2. Hög andningsförmåga säkerställer att du inte blir blöt inifrån.

3. Välj plagg med hög vattenpelare, minst 10 000 WP, som står emot regn under lång tid.

4. Undvik obekväma plagg, tyg som prasslar när du rör dig och tyg utan stretch som begränsar din rörelseförmåga.

5. Med olika möjligheter att justera passformen i t.ex. midja, ärm- och benslut och nacke kan du få regnstället att kännas som skräddarsytt för just dig.

Abacus regnskola presenteras i ett antal videoavsnitt. För att se alla avsnitt och ta del av alla tips, klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights