NyheterTävlingar

Jesper Svensson vann i Singapore

Jesper Svensson vann sin första och Sveriges 119:e seger på DP World Tour när han på ett dramatiskt och spektakulärt sätt vann Porsche Singapore Classic på Laguna National Golf Resort Club.

28-åringen blev proffs 2020 men fick sitt stora genombrott förra året med sin seger i B-NL Challenge Trophy på Challenge Tour som även ledde till att Svensson säkrade kortet till DP World Tour den här säsongen. Inför Porsche Singapore Classic hade han redan slutat tvåa två gånger på DP World Tour i år, Investec South African Open Championship och Bahrain Championship och nu slog han till med en seger i sin endast 14:e tävling på DP World Tour.

Han inledde den sista dagen fem slag från ledningen men rivstartade med birdies på ettan och tvåan och sedan en eagle på det tredje hålet. Efter ytterligare birdies på sexan och åttan var han ikapp ledarna, men tappade direkt med två raka bogeys på nian och tian. 

Men Jesper Svensson hade en växel till. Återigen gjorde han birdie-birdie-eagle på tre hål och stormade mot ledningen igen. Han avslutade med två birdies för en lysande 63-runda, delat banrekord och totalt 17 under par. Den enda spelare ute på banan som kunde hota Svensson var thailändaren Kiradesh Aphibarnrat som dock behövde en eagle på det sista hålet för att gå kapp svensken. Det lyckades Aphibarnrat med och tävlingen fick därför avgöras i särspel.

Båda spelarena gjorde birdie på det första särspelshålet, de delade även det andra, men på det tredje slog Aphibarnat sitt inspel för långt och gjorde bogey och Svensson kunde tvåputta för par och seger.

– Det har varit en lång resa. Det har alltid varit en dröm att vinna på DP World Tour och att göra det under min första säsong känns fantastiskt.

– Jag tror jag har haft fem andra platser på Challenge Tour och DP World Tour de senaste två åren så det känns helt fantastiskt att nu äntligen få vinna. På det 14:e hålet diskuterade jag med min caddie Lucky om vi skulle gå för det eller lägga upp. Då sa vi båda att ”nej, inga fler andra platser i år, nu satsar vi!”. Sen slog jag veckans bästa slag, det var härligt.

Segern i Singapore för upp Jesper Svensson till tredje plats i Race to Dubai-rankingen.

Klicka här för att komma till slutresultaten från Porsche Singapore Classic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights