NyheterUtrustning

Vassa wedgar från Wilson

Spinn som proffsen med de nya Staff Model ZM-wedgarna! Wilson utlovar mjuk känsla, maximal spinn och bättre närspel för spelare på alla nivåer.

Det handlar om wedgar med helt ny konstruktion, baserad på feedback från Wilsons tourspelare, bland andra dubble Major-vinnaren Padraig Harrington. ZM i namnet är den stora nyheten och står för Zip Manufactured och handlar om utformningen på träffytans grooves.

Träffytans precisionsfrästa grooves är nu djupare, vilket ska ge längre kontakt med bollen och därmed mer spinn, utan att bryta mot reglerna som gäller för wedgar. Dessutom bidrar en så kallad Garnet Face Blasting till konsekvent högt spinntal och stopp på greenerna i alla väder, med särskilt förbättrade egenskaper när det är fuktigt.

Huvudena är smidda i mjukt 8620 kolstål med en rakare framkant och klassisk design där Wilson valt den nya ”skölden” utan W/S. De menar själva att det ger en renare och mer elegant look, men jag föredrar nog ändå den gamla skölden.

Progressivt placerad tyngdpunkt som blir allt högre ju mer loft wedgen har ska ge en mer kontrollerad bollflykt och solid känsla i träffen. Huvuden med loft på 50° till 52° har planare yta medan wedgar med 54° till 56° grader har mer massa högre upp, vilket sedan förstärks ytterligare i wedgar med 58° till 60°.

Wilson Staff Model ZM HT

Utöver de vanliga Staff Model ZM-wedgarna lanserar Wilson även en så kallad high toe-version, föga överraskande med namnet Wilson Staff Model ZM HT. Detta är wedgar för de som spelar med lite fantasi och finess och vill ha kontroll även med öppen träffyta och kontakt längre upp och ut.

De smidda wedgarna har här det djupare och precisonsfrästa groove-mönstret över hela träffytan, vilket tillsammans med nämnda Garnet Face Blasting ger kontroll, spinn och stopp i alla väder.

Wilsons Staff Model ZM-wedgar kommer till butik den 2/4 och kommer att finnas i loftalternativ från 46 till 60 grader med bounce från 6 till 12 grader. Staff Model ZM HT finns endast med 56 och 60 grader loft samt 10 grader bounce. Standardskaftet är True Temper Dynamic Gold Spinner WG och standardgreppet är Golf Pride Tour Velvet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights