Golftävlingar i EuropaNyheterTävlingar

Lisa Pettersson har finalkvalet i sikte – leder i La Manga

Nu gäller det för damerna, som vill kvala in till Ladies European Tour. Listan på vilka som deltar i första ”sållningen” i La Manga har släppts och tävlingen började i dag. Redan nu kan vi svenskar glädjas åt en ledning för svenskan Lisa Pettersson. Lisa Pettersson har i år spelat 17 tävlingar och har klarat 10 kval. Som bäst har Lisa Pettersson en 34-plats i Symetra Classic. 

Många hål kvar

Lisa är en av de 18 svenskor som deltar för att kämpa om en plats till finalkvalet. 152 spelare kommer att gå 72 hål och det gäller att komma bland de 75 främsta för att gå vidare. Finalkvalet spelas på samma golfbana den 16 – 20 december.

Här kan ni ta del av namnen på Swedish golfteams egen instagram.

Moa Folke ligger också bra till. Hon har haft några tuffa veckor, men verkar ha fått till formen igen. Så roligt med alla dessa unga, duktiga tjejer som spelar så bra golf. Enligt Spelarprofiler har Moa Folke följande facit så här långt i karriären från tävlingar som registrerats. Hon har fem andraplatser och fem segrar på 122 tävlingar. För att vinna dessa fem tävlingar har det krävts en snittscore om 75,36 slag, eller totalt 47 mot par. I snitt per vunnen tävling gick Moa Folke 9,40 i förhållande mot par. Segrarna har varit värda 20 000 kr.

Moa Folke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights