NyheterTävlingar

Jessica Karlsson i delad ledning i Dubai

Det är jämnt i toppen efter den andra dagens spel av Dubai Moonlight Classic som avgörs i Dubai. Men längst upp i toppen finns glädjande nog ett svenskt namn. Jessica Karlsson delar ledningen på 10 under par med mexikanskan Maria Fassi i en något annorlunda tävling som spelas i strålkastarljuset på Emirates Golf Club.

Det är 15:e gången Dubai Moonlight Classic avgörs när spelarna går ut på sena eftermiddagen och när solen går ner lyser man upp banan med stora strålkastare vilket ger en läcker inramning. I det starka startfältet är alltså Jessica Karlsson i delad ledning.

29-åringen började sin runda på det 18:e hålet och började direkt med två raka birdies. En bogey på femman avskräckte inte svenskan som istället rullade in ytterligare två birdies på 10:e och 16:e för att komma ikapp Fassi och ta sig upp i delad ledning.

– Jag spelade bra golf idag och fick även i några bra puttar, allt kändes stabilt. Jag ska gå ut och njuta på golfbanan imorgon. Jag har min bror som caddie och vi ska ha kul därute, sa en nöjd Karlsson efter sin 68-runda.

Tillbaka på touren efter en lång paus

Jessica Karlsson tog en paus från golfen under 2020 och undervisade istället i matematik och naturvetenskap. Att komma tillbaka till professionell tävlingsgolf i år var en utmaning, men de senaste veckorna har formen pekat uppåt med bland annat två topp-10 placeringar i Frankrike och Spanien.

– Det var lite tufft i början av året. Jag spelade riktigt dålig golf eftersom det hade gått ett och ett halvt år sedan jag spelade tävlingsgolf, förklarar Karlsson, som ligger 62:a Race to Costa del Sol och som jagar sin första seger på Ladies European Tour.

– Det var svårt att omställa sig. Jag har spenderat mycket tid med min mentala tränare, och han har verkligen hjälpt mig med den delen av mitt spel.

Maria Fassi från Mexiko slår ut på det 18:e hålet.

Karlsson delar ledningen i Dubai med Maria Fassi från Mexiko som sköt nytt banrekord på torsdagen med 63 slag, och följde upp det med en 71-runda på fredagen och går i ledarboll med Karlsson idag. Fassi kom femma för några veckor sedan i ShopRite LPGA Classic och är i bra form. Hennes största supporter är hennes mamma som är med i Dubai och stöttar sin dotter.

– Hon vet hur hårt jag jobbar så hon är förmodligen stolt och glad över att jag spelar bra och jag får de resultat som jag jobbar så hårt för, berättar Fassi.

Näst bästa svenska är Johanna Gustavsson på en delad 20:e plats, tre under par. Slag efter ligger Linda Wessberg på en delad 23:e plats. Spelarna går ut idag klockan 16:00 utom ledarbollen med Karlsson, Fassi och sydafrikanskan Lee-Anne Pace som går ut 16:10.

Klicka här för att komma till ledartavlan.

Foto: Tristan Jones / LET

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights