NyheterTävlingar

Kan Europa göra det omöjliga?

USA leder med 11-5 inför söndagens singelmatcher och nu krävs en ännu större upphämtning än den Europa gjorde på Medinah 2012 när de vände ett 10-6 underläge till seger. Det finns egentligen inget som talar för ett mirakel igen. Men hoppet är som bekant det sista som överger människan och kan européerna ha samma attityd och spel som det irländaren Shane Lowry visade upp under lördagens bästbollar, ja då kan allt hända.

Spanjorerna imponerade

Och kan de även inspireras av den spanska superduon Garcia/Rahm som visat sig oslagbara i denna upplaga, då kan vi kanske få se ett mirakel även denna gång. För trots att spanjorerna förlorade sina tre första hål i foursomematchen mot Brooks Koepka och Daniel Berger, segade de sig ikapp och förbi och tog hem lördagens första poäng till Europa.

Paret Paul Casey och Tyrrell Hatton var tre ner

Det lyste dock oroväckande rött på ledartavlorna och även paret Paul Casey och Tyrrell Hatton var tre ner efter tre hål mot Dustin Johnson och Collin Morikawa och hade inte kraft nog att vända den matchen.

När även Viktor Hovland i par med Bernd Wiesberger och Lee Westwood tillsammans med Matt Fitzpatrick förlorade sina matcher summerades resultatet återigen till 3-1 för USA och totalt 9-3 efter morgonens foursomematcher.

Europa behövde hitta något och det snabbt

Firma Garcia/Rahm fick förtroendet igen av kapten Harrington, med all rätt, och gick ut i den första bästbollen mot Koepka/Spieth. Världsettan Rahm visade varför han är bäst i världen och Garcia visade varför han spelat ihop flest poäng av alla i Ryder Cup och malde ner sina motståndare i en välspelad match som slutade 2&1 till Spanien. Förlåt, Europa.

Shane Lowry var så taggad att få spela bästbollarna med sin partner Tyrrell Hatton att han drev greenen på ettan. I ett läge där européerna började hänga med sina huvuden och se allmänt uppgivna ut, gav irländaren ny energi i laget och vrålade ut sin glädje efter varje sänkt putt. Och det största vrålet av dem alla kom på den sista greenen när han sänkte en parputt från fem meter för seger i matchen mot Tony Finau och Harris English.

– Jag har alltid velat spela Ryder Cup. Vi är några poäng bakom men vi får inte sluta att tro. Vi kommer att gå ut på söndag och ge allt för att behålla pokalen, sa Lowry efteråt.

De två sista bästbollarna gick dock till USA och därför står det 11-5 inför dagens singlar.

– Vi kommer inte att ge oss, den saken är klar. Får vi en bra start i singlarna och puttarna börjar att trilla i, så kan det gå. Det hände i Medinah och det kan hända igen, menade Sergio Garcia.

De flesta spelbolagen tror att USA utökar sin ledning idag och kommer att vinna med mer än sju poäng. En europeisk seger ger över 50 gånger insatsen. Det ser således mörkt ut för Europa men tro inte att USA tagit ut segern i förskott trots att pokalen bara är 3,5 poäng bort.

– Det här är långt ifrån över, sa Dustin Johnson på presskonferensen efter lördagens spel.

Så här spelas söndagens singelmatcher:

Match 1, 18:04

Rory McIlroy – Xander Schauffele

Match 2, 18:15

Shane Lowry – Patrick Cantlay

Match 3, 18:26

Jon Rahm  – Scottie Scheffler

Match 4, 18:37

Sergio Garcia  – Bryson DeChambeau

Match 5, 18:48

Viktor Hovland – Collin Morikawa

Match 6, 18:59

Paul Casey  – Dustin Johnson

Match 7, 19:10

Bernd Wiesberger – Brooks Koepka

Match 8, 19:21

Ian Poulter– Tony Finau

Match 9, 19:32

Tyrrell Hatton – Justin Thomas

Match 10, 19:43

Lee Westwood – Harris English  

Match 11, 19:54

Tommy Fleetwood – Jordan Spieth

Match 12, 20:05

Matt Fitzpatrick – Daniel Berger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights