NyheterTävlingar

Si Woo Kim vann i Kalifornien

Förra året bröt Si Woo Kim The American Express med ryggont och ett spel som inte fungerade alls.  Han gick det första varvet på 87 slag, 15 över par, ryggen smärtade och han funderade på framtiden.

Si Woo Kim med segerpokalen

Ett år senare tog den 25-årige sydkoreanen hem sin tredje seger på PGA-touren i samma tävling som han bröt förra året. Det var den första segern sedan 2017 för Kim, efter 102 spelade tävlingar utan vinst. Kim är därmed tillsammans med Collin Morikawa den enda spelare under 26 år med tre segrar på PGA-touren.

Spännande avslutning

Det blev en spännande upplösning av The American Express på La Quinta i soliga Kalifornien. Det var trångt på ledartavlan och många utmanande om segern. Den som spurtade bäst av alla var Patrick Cantlay som öste i birdies den sista dagen och det blev till slut 11 stycken för amerikanen som kom in på 61 slag, totalt 22 under par och ledare i klubbhuset.

Men med en frisk rygg och ett självförtroende på topp hade Kim koll på ledartavlan ute på banan och visste vad han behövde göra för att vinna. Kim gjorde birdies på 16 och 17 och det räckte med ett par på avslutningshålet och därmed var segern klar.

Kim har fått självförtroendet tillbaka och sin tredje seger på PGA-touren i Kalifornien

– Jag var tvungen att veta vad som hände, och hur jag ska skulle spela på de sista hålen, sa Kim till PGA-touren efter att ha sneglat på ledartavlan flera gånger på de sista nio hålen.

– Jag visste att Cantlay spelade riktigt bra. Jag försökte hålla tålamod och tro på mig själv. Jag fick chanser 16 och 17, och jag tog dem båda. Det kändes riktigt bra.

Cantlay klarade cuten med ett slag och låg på 56:e plats inför helgen. 65 på lördagen och en 61-runda på söndagen, nytt banrekord med två slag, höll nästan på att räcka hela vägen till seger för amerikanen.

Patrick Cantlay avslutade med 65-61 och det räckte nästan till seger.

– Jag trodde att det skulle räcka till särspel, sa Cantlay efter sitt bästa tävlingsvarv i karriären.

– Jag spelade otroligt bra golf över helgen. Den bästa golf jag någonsin spelat och gjorde allt jag kunde. Det räckte nästan hela vägen.

Finau får vänta på segern

Australiens Cameron Davis slutade trea på 20 under par, hans bästa placering i karriären, och Tony Finau får vänta ytterligare på sin andra seger på PGA-touren. Finau har 42 topp-10 placeringar sedan 2015, men endast en seger. Efter en avslutande 68-runda slutade Finau på en fjärdeplats i Kalifornien.

– Några av spelarna sköt riktigt låga scorer idag. Även jag hade några möjligheter att går riktigt lågt idag, men jag tog dem inte. Men jag spelade bra i veckan och är totalt sett riktigt nöjd, sa Finau.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights