GolfeventNyheter

Stensons pepp: ”Lycka till Alex”

Den svenske golfaren sitter framför datorn hemma i sitt hus i Florida iklädd en välsittande Hugo Boss-hoodie. Startskottet har gått för Vendée Globe 2020 och Henrik Stenson ger en hälsning till ensamseglaren Alex Thomson inför det stora äventyret ute på oceanen. Och den brittiske skepparen väl behöva. Han seglar för Hugo Boss, som ju är en av Stensons sponsorer. Seglet på den 60 fot långa båten visar tydligt modeskaparens logga.

En extrem kappsegling

Vendée Globe är ju en extrem jordenruntkappsegling som har arrangerats sedan 1989. Starten brukar hållas i november och reglerna som gäller är i stort sett: segla ensam, non-stop, runt jorden, utan någon som helst assistans – ingen fysisk hjälp, och inga föremål såsom reservdelar. Man får ta emot allmänna väderrapporter men inte specifika råd om hur de ska tolkas. 

Ensam ute till havs

Start och mål är i den franska orten Les Sables d’Olonne på atlantkusten. Det är ingen lätt sak att sticka ut på de sju haven helt allena. Det är inte alla som kommer att kunna fullfölja äventyret. Tre månader brukar det ta att segla runt jorden och minst hälften bryter.

Säkerheten är det si och så med. Två dödsfall och försvinnanden har förekommit. Den brittiske skepparen Nigel Burgess drunknade 1992 och kanadensiske Gerry Roufs försvann 1997.

Här kan världen följa Alex Thomsons hjärtslag, kaloriintag och varje sömnkurva! Även på instagram kan man se hur det gick till inför start och hur seglaren mådde. ”Pirrigt”, tyckte Alex att det var och hjärtslagen slog väldigt snabbt, något man också kunde se på mätaren han bar.

På Stensons egen hemsida listar han sina topp-5 favoritsporter. Segling är dock inte med alls och golf hittar vi först på femte plats. På Henrik Stensons personliga sportlista finner vi följande aktiviteter:

  1. Formula 1
  2. Tennis
  3. Skiing
  4. Soccer
  5. Golf (Jag var tvungen att ha med golf!) ”Alla tennisspelare vill bli golfproffs och alla golfproffs drömmer om en karriär på tennisbanan!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights