LivsstilNyheter

Kanarieöarna – en färgstark golfresa

Golf i solen på Kanarieöarna är en härlig upplevelse för frusna nordbor. Kryddan, som får vistelsen att verkligen bli ett minne för livet, är maten, dryckerna och färgerna. Dans, musik och mängder med färg är vad Kanarieöarnas livfulla karnevaler har gemensamt.

Ögruppens spektakulära parader är ett måste att uppleva, och det sägs att ett besök på någon av Kanarieöarnas alla karnevaler får en att komma tillbaka år efter år.

Kanarieöarnas gator fylls årligen med färg, glädje, fest, karnevalståg och spektakulära parader – allt i takt till salsa och batucada. Varje ö är unik och deras karnevaler likaså. Med hjälp av Kanarieöarnas guide hittar du karnevalen som passar just dig.

Världsomtalad karneval på Teneriffa – för den kreativa

Karnevalen i Santa Cruz på Teneriffa anses vara en av de bästa i världen. I femton dagar vaknar stadens gator till liv och Santa Cruz förvandlas till en stor fest fylld med rytm och musik. Klä dig i färgglada kläder, paljetter, fjädrar och måla ansiktet med färg och glitter.

Här är det bara fantasin och kreativiteten som sätter gränser. En drottning ska krönas och en del karnevalsfirare satsar allt; de bär klänningar som kan väga upp mot 400 kilo och som kräver fastmonterade hjul för att kunna röra sig framåt i paraden. Gillar du fart och mycket liv är karnevalen i Santa Cruz något för dig!

Karnevalen på Gran Canaria som överraskar – för den som älskar extra allt

Karnevalen på Gran Canaria är en stor och glad fest som tar plats på huvudstadens gator, ända från stranden Las Canteras i väst till den vackra stadsdelen Vegueta i öst. Det mest populära evenemanget under karnevalen är dragqueen-galan. Här ska karnevalens dragqueen utses, en titel som de manliga kandidaterna tävlar om på den stora scenen iklädda pampiga och paljettbeströdda dräkter. Samtidigt som musik spelas och konfettin flyger, framför de en koreograferad, men inte allt för sällan spontan, dansföreställning. Hit är ett måste att åka om du vill uppleva en show à la extra allt.

Las Palmas ­karneval täcker ön med mjöl – för den lekfulla

”Fiesta de los Indianos” är ett av Spaniens mest unika firande och en tradition som pågått i över femtio år. Karnevalen är inspirerad från hemkomsten av de nyrika öbor som emigrerade till Kuba. Varje år förvandlas stadens stora torg till Kuba och efterliknar landets estetiska utformning.

Tusentals vitklädda besökare rör sig i takt till ”Guaracha”, en musikgenre från Kuba, längs Calle Real bort mot Plaza de España, samtidigt som de kastar talkpulver och mjöl på varandra och över gatorna. På La Palmas karneval kan du utan problem låta ditt barnsliga jag komma fram!

Kanarieöarnas läskigaste karneval på Lanzarote – för adrenalinsökaren

Karnevalen på Lanzarote har firats i fem århundraden och är en av de äldsta på ögruppen. Firandet pågår runt om ön, och i Tequise har lokalborna en alldeles speciell och lite läskig tradition.

De klär ut sig till djävular, ”Los diabletes de Teguise”, med mönstrade dräkter och masker med djävulshorn. Tillsammans skrämmer karnevalsdeltagarna alla som korsar deras väg. För den som är lättskrämd och inte vågar besöka denna del av ön, äger en annan färgstark karneval rum i huvudstaden Arrecife. Här kan du istället följa den livfulla paraden med gatumusikanter och karnevalståg genom Lanzarotes vackra gator.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights