NyheterTävlingar

Victor Perez vann i Abu Dhabi, Söderberg och Norén topp-5

Det blev en dramatisk avslutning av Abu Dhabi HSBC Championship på läckra Yas Links-banan i Abu Dhabi. Fransmannen Victor Perez och Sebastian Söderberg gick ut den sista dagen ett slag från ledning. Perez fick en flygande start på söndagen och efter att vänt på fyra under par gjorde han ytterligare två birdies på 10:an och 11:an och var då i ledning. Bakom jagade bland annat Min Woo Lee, Padraig Harrington, Francesco Molinari och Sebastian Söderberg, som spelade stor golf på Yas Links.

När Perez gjorde bogey på det 14:e hålet var Söderberg ikapp och de båda delade ledningen på 17 under par. Men kontringen kom direkt med en birdie för Perez på det 15:e hålet och när han sedan satte ett spektakulärt bunkerslag på det 17:e hålet för birdie hade han en tvåslagsledning inför det sista hålet. Där höll dock Perez på att strula till det för sig efter att besökt både vattenhinder och en fairwaybunker, men han kan kunde till slut få ihop en bogey. När sedan Söderberg inte lyckades göra birdie på samma hål var saken klar.

Sebastian Söderberg var nära segern i Abu Dhabi.

Segern skickar upp Perez till toppen av Race to Dubai-rankingen och även till andra platsen i Europas Ryder Cup-ranking. Trea på Race to Dubai-rankingen ligger nu Sebastian Söderberg som fått en kanonstart på årets säsong. Det har även Alex Norén fått som spelade bra i förra veckans Hero Cup och som spurtade till en fin femteplats i Abu Dhabi.

– Det känns fantastiskt. Bunkerslaget på 17:e var dagens höjdpunkt. Jag försökte flyga bollen hela vägen till hålet, slog den lite för tunt, men spinnen gjorde att den gick i hål och det kändes som en stor bonus att ha en tvåslagsledning inför det sista hålet, sa en lycklig vinnare.

– Jag tog en paus från golfen efter DP World Tour Championship. Det är svårt att hitta några luckor numera att vila från tävlingsgolfen eftersom schemat är så fullspäckat.  Förra veckan i Hero Cup fick jag en indikation på hur mitt spel låg till. Jag hade en bra singelmatch mot Jordan Smith på söndagen som gav mig extra självförtroende. Och den här veckan föll alla bitar på plats och jag är väldigt nöjd och stolt över min insats.

Henrik Stenson var tillbaka på DP World Tour för första gången sedan han bytte till LIV Touren och en fin 66-runda på söndagen tog 46-åringen till en slutlig 20:e plats.

Alexander Björk slutade delad 28:e och Marcus Kinhult delade 46:e platsen.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från Abu Dhabi HSBC Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights