NyheterTävlingar

Stark tvåa i USA

Kanadensiskan Brooke Henderson ledde från start till mål när LPGA-säsongen drog igång årets säsong med Hilton Grand Vacations Tournament of Champions på Lake Nona i Florida. Henderson öppnade med en 67-runda, sen gasade hon på ännu mer och slutade 16 under par, fyra slag före Maja Stark och Charley Hull.

Under blåsiga och tuffa förhållanden på söndagen spelade den 25-åriga kanadensaren stabilt och såg till att inte ge mycket hopp till spelarna bakom henne som försökte ta sig an någon form av utmaning. Segern var Hendersons 13:e på LPGA-touren.

– Jag är så glad. Jag försöker alltid vinna några tävlingar varje år, och att göra det i den första tävlingen för året tar onekligen bort lite press framöver. Det är härligt att vinna tävlingar och lyfta pokaler, sa en lycklig vinnare.

Brooke Henderson med vinnarpokalen från Hilton Grand Vacations Tournament of Champions.

Henderson har haft ögonen på en Tournament of Champions-titel en längre tid. Hon har varit topp-10 i tävlingen de fyra senaste gångerna och hon kom tvåa efter Danielle Kang förra året. Hon har även gått 16 raka varv under par i tävlingen och segern tar Henderson ett steg närmare sitt stora mål: Att bli nummer 1 i världen.

– Det skulle vara fantastiskt. Och den här säsongen kunde ju inte få ett bättre start!

Maja Stark fick en tung inledning av den sista dagen på Lake Nona och var tre över par efter sju hål. Men sen fick hon igång spelet och gjorde sex birdies på vägen in och kom in på 69 slag och totalt 12 under par.

Stark har lagt ner många extra timmar varje vecka i vinter på att träna puttning och det har visat sig vara ett lyckat beslut.

– Det ger mig mycket självförtroende. Driven och järnslagen sitter bra och nu funkar även puttningen allt bättre och om det fortsätter såhär kommer det här att bli det bästa året någonsin, sa en nöjd Maja Stark.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från Hilton Grand Vacations Tournament of Champions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights