NyheterTävlingar

Kevin Na leder Sony Open

Trots att Kevin Na gick runt på 61 slag på den första rundan av Sony Open på Hawaii, hans lägsta score någonsin i karriären, var amerikanen lite besviken efteråt. Siktet var inställt på att gå under 60 slag, men han missade några riktigt bra birdiechanser på de sista nio och fick nöja sig med nio under par.

– Jag gjorde allt bra idag och mitt järnspel var fantastiskt, sa Na efteråt.
– Jag hade en bra chans att skjuta 59. Jag gav allt jag kunde och jag är lite besviken att mina puttar inte trillade i på slutet, men det är fortfarande en riktigt bra runda.

Den enda som lyckats med att gå under 60 slag två gånger på PGA-touren är Jim Furyk, och 51-åringen ligger slaget efter Na efter bland annat en hole-in-one på det 17:e hålet.

Furyk delar andra platsen med Russell Henley och med Kevin Chappell och Seamus Power ett slag efter. Jim Furyk spelar numera mest på Champions Tour, men dyker ibland upp även på PGA-touren och det var en nöjd 51-åring som talade med pressen efter sin 62-runda.

– Jag vill tävla och sätta mig i bra position och även få en känsla för var mitt spel är och vad jag vill jobba med under året, sa Furyk som vann tävlingen redan 1996.

– Jag spelade in med en kille som kallade mig ”Sir” hela rundan. När han frågade vad jag gillar mest med Champions Tour sa jag att ingen där kallar mig ”Sir”. Då sa han att hans pappa skulle vara arg på honom om han inte gjorde det, sa Furyk med ett leende.

Den ende svensken i startfältet, Henrik Norlander gick rund på 68 slag, två under par och ligger på delad 62:a plats.

Klicka här för att komma till aktuell ledartavla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights