NyheterTävlingar

Russell Henley i täten på Hawaii

Amerikanen Russell Henley tog inte fram sitt bästa spel under det tredje varvet av Sony Open på Hawaii. Men puttningen fungerade fantastiskt och därför behåller han sin ledning inför avslutningsrundan. Det blev 67 slag för Henley och han är två slag före Mastersvinnaren Hideki Matsuyama.

Matsuyama slog till med lördagens bästa runda och behövde endast 25 puttar när han gick runt på 63 slag.
– Jag puttade fantastiskt bra idag. Till och med mina missade puttar hittade hålet, sa Matsuyama efteråt.

Henley och Matsuyama går i söndagens ledarboll och Matsuyama jagar sin nionde seger på PGA-touren vilket skulle göra honom till den vinstrikaste spelaren på PGA-touren från Asien.

Men det är fler spelare om budet på Waialae Country Club i Honolulu. Irländaren Seamus Power, Matt Kuchar, Haoting Li och kanadensaren med det svenskklingande namnet Adam Svensson är alla 14 under par och fyra slag efter Henley. Bakom lurar även Lucas Glover och Kevin Kisner som båda trivs på Hawaii. Kisner tror dock att Henley blir svårslagen.

– Han verkar vara killen som gillar att ligga i täten. Han verkar växa med uppgiften då och han blir väldigt svår för oss alla att besegra imorrn, menade Kisner om Henley som vann Sony Open 2013 i sin första säsong på PGA-touren.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Hawaii.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights