Golfbanor i EnglandNyheter

Golfen eller graven – brittisk lockdown av banorna medför fara för äldre

Det puttrar av ilska på golfön. Klubbarna i Wales är nedstängda liksom banorna i England och på Irland. Covid-19 påverkar alla, men de olika restriktionerna från regeringen är orättvisa, menar England Golf, som har hand om amatörgolfen i Storbritannien.

Respresentanter för golfförbundet försöker få de styrande att ändra reglerna. Varför kan man fiska men inte spela golf? Golf bör behandlas på samma sätt som sportfiske under Englands lockdown, menar man. Regeringen har uppmanat människor att stanna hemma i ett försök att stoppa spridningen av Covid-19. Trots det gavs det möjlighet att fortsätta med sportfiske då det är en form av träning.

Prostestlista


Golfare säger att samma tillvägagångssätt bör ges till deras idrott. Mer än 129 000 personer har i veckan undertecknat en protestlista, som kräver att banorna ska öppnas igen. Eftersom listan har fler än 100 000 underskrifter kommer den nu att tas upp till diskussion i parlamentet.

Llanymynech Golf Club


Paul Callin, medlem av Copt Heath Golf Club i Solihull, West Midlands, menar att sportfiske och golf var ”mycket lika”.
– Det är viktigt att betona att ingen av klubbarna ber om att just deras klubbhus och bana ska vara öppna. Det ska vara lika för alla, säger han till BBC News.

England Golf flagga

England Golf är det styrande organ som representerar landets amatörspelare och VD Jeremy Tarling säger i ett pressmeddelande att det finns cirka två miljoner golfspelare i England, som skulle kunna dra nytta av att banorna öppnas igen.

Fördelar för golfarnas mentala hälsa

Jeremy Tarling menar att sporten är ”naturligt” socialt distanserad, utomhus och människor använder sin egen utrustning. Han tillägger att det också finns enorma fördelar för spelarnas mentala hälsa såväl som att träna fysiskt.

Llanymynech Golf Club

– Vad är en ”rimlig ursäkt” för att lämna hemmet? Folk är arga och besvikna. I Wales har man hamnat mellan två stolar. Llanymynech Golf Club, som ligger vid gränsen till England och Wales och har 15 hål i Powys och tre i Shropshire, påverkas av olika regler under pandemin även om golf för närvarande är förbjudet i båda länder.

Fullt på kontoret men ingen på banan

– Folk arbetar på kansliet och svarar i telefonen, men på banan finns inte en kotte, berättar sekreterare Sian Whiteoak för BBC News.
– Jag har medlemmar som är äldre och ibland är det enda de gör hemifrån, att åka till golfbanan, säger hon.

Llanymynech Golf Club

– En medlem är över 70 år och änkling. Han har inte haft sin familj på besök sedan mars. Hans ena glädjekälla är att köra till klubben för en runda golf med sin bror. Hans andra är att besöka sin frus grav, och jag kan föreställa mig att han för tillfället känner sig ganska desperat.

Llanymynech Golf Club

– Att bibehålla social distansering skulle vara ganska enkelt, säger Whiteoak, med tanke på golfbanornas storlek. ”Llanymynech täcker 160 tunnland och vi har cirka 450 medlemmar, så även om varje enskild medlem var ute på vår bana skulle vi bara ha cirka fyra personer per tunnland,” konstaterar hon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights