Nyheter

OS-golfen får en blöt start – tyfon sveper in över Japan

Herrarna i den olympiska golftävlingen får en rejält blöt golfbana att spela på. De börjar bara två dagar efter att en tyfon drar in över norra delarna av Tokyo.
– Vädret blir blåsigt och fuktigt. Det är en tropisk storm av medelstyrka, rapporterade nyhetsbyrån AP.
– Det kan komma flera centimeter regn på Kasumigaseki Country Club nordväst om Tokyo, som ligger på den östra sidan av Stilla havet.

Kasumigaseki Country Club
Det blir rejält blött

Stormen, som närmar sig önationen från öst, förutspås vara borta från området innan herrarna startar torsdag morgon. Men golfbanans dränering kan testas och det finns stor sannolikhet för mer regn under de kommande två veckorna. Herrarna spelar mellan den 29 juli och den 1 augusti, och damerna spelar 4 -7 augusti.

Svenska OS-golfarna

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har presenterat de fyra svenska golfspelare som kommer att representera Sverige i Tokyo: 

Herrar 29/7–1/8

Alex Norén – caddie David McNeilly
Henrik Norlander – caddie Timothy Thalmueller
Ola Lindgren, coach

Damer 4/8–7/8

Anna Nordqvist – caddie Paul Cormack
Madelene Sagström – caddie Shane Codd
Patrik Jonsson, coach

Läs mer: Se Henrik Stenson göra det förbjudna>>>

I en presskonferens berättade Alex Norén att det ska bli roligt att delta i OS.
– Det ska bli jättekul! Det är skönt när man åker i väg som ett lag om man gillar den andra spelaren. Vi spelade en tävling tillsammans för en månad sedan, vi kommer bra överens och våra caddies kommer bra överens. Det kommer att bli roligt att representera Sverige ihop.

Alex Noren
Alex Norén
De ska hjälpa spelarna

Enligt Svenska Golfförbundet har spelarna och deras caddies tillgång till ”svenskhuset” i Kawagoe nära golfbanan. Där finns ett resursteam som ska bidra till att golfarna får bra förutsättningar för att komma högt upp på ledartavlan. I teamet finns förbundskapten Katarina Vangdal, herrcoach Ola Lindgren, damcoach Patrik Jonsson, sjukgymnast KG Nissén samt kock Tom Forsberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights