LivsstilNyheterRichterskalan

Richterskalan – 10 hetaste händelserna i golfvärlden

Det har hänt mycket här hemma och ute i golfvärlden. Här kommer listan över de 10 hetaste sakerna, händelserna och personerna just nu. Allt enligt Golfbladets chefredaktör, Fredrik Richter.

1.Phil Mickelson. Han log, han snackade, han gjorde tummen upp, han bombade drivar och slog magiska chippar och puttar. Mickelsons seger i årets PGA Championship är bland det häftigaste jag någonsin sett.

2. Brooks Koepka. Nästan alla i publiken hejade på Phil Mickelson. Det nyopererade knäet krånglade och puttningen funkade inte alls. Men är det en major då är Brooks Koepka med och hugger. Så är det bara.

3. Garrick Higgo. Supertalangen från Sydafrika har spelat 25 tävlingar på Europatouren. Och han har redan vunnit tre av dem. Vänsterspelaren Higgo lär slå bollen bättre än någon annan och kommer att bli hur bra som helst.

4. Richard Bland. Trägen vinner heter ju. Richard Bland hade kämpat på Europatouren i över 20 år och spelat 478 tävlingar utan att vinna. Men så kom den. 48-årige Bland vann British Masters på Belfry och inte ett öga var torrt.

5. Patty Tavatanakit. Hade aldrig vunnit en tävling på LPGA-touren när thailändskan slog till och vann ANA Inspiration. Av bara farten blev det två topp-3 placeringar tävlingarna efter och är nu plötsligt 10:a i världen.

6. Rory McIlroy. Erkände att han blivit starkt påverkad av Bryson DeChambeaus längder vilket skapat en längdhets och en havererad sving. Började tänka om i våras och spelar nu bättre golf än på mycket länge.

7. Sam Burns. När han berättade han för sin mamma att han ville satsa på golf i stället för amerikansk fotboll blev hon förkrossad. Men idag gläds hon att hennes son är en av världens bästa spelare. Spelar grym golf just nu.

8. Robert Karlsson. Fortsätter att rada upp fint spel på Champions Tour i USA. Världens bästa Karlsson är jämnheten och säkerheten själv och har klarat alla cuter i år och har varit topp-25 i 15 av 18 tävlingar.

9. Svenska Challengetourtävlingar. Range Servant Challenge by Hinton Golf Club och Dormy Open. Kan vara den stora anledningen när vi i framtiden analyserar varför svensk herrgolf plötsligt lyfte sommaren 2021.

10. John Daly. Han är underbar, den gode Daly. Vad han än gör blir det rubriker. Golfpubliken älskar honom oavsett om han vinner eller kommer sist. Vilket han gjorde i PGA Championship. Men John Daly bara garvade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights