Läckra laxbitar som går snabbt att laga i ugn

Gillar ni fisk och längtar efter att laga något som inte tar en evighet, när ni kommit hem från golfbanan? Här få ni ett läckert recept på halstrad lax och rostad potatis. Både enkelt att tillaga och en rätt, som smakar härligt.

Vi bjuder på ett recept från Zeta som består på laxbitar med rostad potatis och primörer och är enkelt och snabbt att laga. Tillsammans med crème av sparris och mandel får rätten en härlig smakkombination. Läs mer här:

Ingredienser:

800 g små nypotatis

6 knippmorötter

150 g brytbönor eller haricot verts

12 gröna sparrisar

6 salladslökar

600 g laxfilé

2 msk Vitvinsvinäger

2 msk gräslök, fint skuren dill

1 burk Crème av sparris och mandel samt salt och peppar.

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatis och morötter väl i vatten, skala morötterna och dela dem på längden om du vill. Lägg på en plåt eller i en form, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen i 25 minuter. Ansa bönor, skär bort den nedre träiga delen av sparrisen, skala den om du vill. Ansa salladslöken. Vänd bönor, sparris och salladslök i lite olivolja. Lägg dem tillsammans med rotsakerna på plåten när det gott 25 minuter.

Låt stå i ugnen i ytterligare 20 minuter. Skär laxen i kuber 2×2 centimeter. Halstra dem runt om i 3-4 minuter en het stekpanna med lite olivolja, salta och peppra. Salta och peppra grönsakerna, stänk över vinäger, strö över gräslök och garnera med dill. Servera till laxen. Klicka på krämen och servera gärna extra vid sidan om.

Foto: Zeta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights