Äta & Bo

Oktoberfest i höst med jämtländska smaker

Bjud golfvännerna på en Oktoberfest i höst med jämtländska smaker. Det är inte bara golfspelarna John Daly och Brooks Koepka som gillar öl. Golf, mat och dryck passar utomordentligt ihop. Inte på en gång förstås. Men en vällagad maträtt efter 18 hål och en kall öl sitter ofta som en smäck så här års. Gärna alkoholfritt.

Lagom till Oktoberfest

I Tyskland är det en tradition att fira skördarna med Oktoberfest. Här kan vi passa på att berätta att det finns svenska alternativ inom bryggeri-branschen. Exempelvis utökar Jämtlands Bryggeri sortimentet med en ny lager lagom till hösten.

Goda charkuterier till Oktoberfesten i höst med jämtländska smaker

En mellanmörk lager och hösten ur deras perspektiv. En fyllig och välbalanserad lager med rund maltkropp och väl avvägd beska. Smaker av sirapslimpa och lätta toner av örter och pomerans möts av en maltdominerad doft med lätta toner av aprikos, apelsinskal och örter. 

Möt smaken av den Jämtländska hösten med en mellanmörk, välbalanserad lager

– Det blir en spännande höst med inte mindre än två släpp för oss i september. Just det här ölet är en hyllning till och vår tolkning av den Jämtländska hösten. En god mellanmörk lageröl som passar perfekt nu när höstens goda middagar med värmande grytor är på ingång. I vanlig ordning tycker jag såklart att våra bryggare har lyckats ypperligt och ser med glädje fram emot hur Oktoberfest kommer tas emot. Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri.

Produkten lanseras i Systembolagets lokala & småskaliga säsongssortiment 1 september och kommer också att vara styckvis beställningsbar över hela landet.

Produktfakta Jämtlands Oktoberfest:
Artikelnummer:
 38124
Ölstil: Mellanmörk Lager
Färg: Mörk, gul färg med ljust skum.
Doft: Maltdominerad doft med lätta toner av örter, aprikos och apelsinskal. 
Smak: Fyllig maltsmak med inslag av sirapslimpa samt lätta toner av örter och pomerans. 
Malt: Pale Ale Malt, Wienermalt
Humle: Hallertau Tradition, Hallertau Hersbrucker, Hallertau Blanc
Serveringstemperatur: 10-12 grader
Passar till: Klassisk tysk oktoberfest-mat som korv och fläsk
Volym: 330 ml
Pris: 24.90kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights