Nyheter

Efter dödsbeskedet: Pappa Spieth hoppar in som caddie

Jordan Spieth har en annan caddie under Zozo Championship i Sherwood. Men det var onekligen ett bekant ansikte för golfaren. Det var nämligen hans egen pappa, Shawn Spieth.

Tidigare under veckan hade Jordans vanliga caddie Mike Greller, som funnits vid hans sida under en lång tid, fått ett mycket tragiskt dödsbesked. Hans mamma hade precis avlidit. Därför ryckte Jordans pappa Shawn in som caddie med kort varsel.

Tyckte synd om sin pappa

Spieth sa till journalister på plats att han tyckte lite synd om sin pappa, som får vikariera på en så kuperad bana som Sherwood.

Det var ju inte första gången pappa Shawn fått agera caddie till sin son. Han gjorde det redan under 2019 års World Golf Championship i Mexico. Då hade caddien Michael Greller precis fått dödsbeskedet, att hans far hade avlidit.

Aldrig sett honom så ledsen

– Att förlora två föräldrar under en så kort tid – på bara ett och ett halvt år – måste vara förfärligt. Jag har själv svårt att ens förstå det. Men jag kan säga att jag aldrig sett honom så ledsen. Därför sa jag åt Mike, ”ta den tid du behöver för att komma tillbaka”, berättade Spieth för pressen.

Mike Greller förväntas vara tillbaka lagom till Masters Tournament om en månad.

Jordan Spieth, född 27 juli 1993 i Dallas i Texas, gjorde kometkarriär som golfspelare. I stället för att stiga gradvis på rankingen, blev han en av landets bästa spelare fortare än någon räknat med. Spieth har varit rankad världsetta enligt den officiella världsrankingen. Han har vunnit tre majortävlingar och FedEx Cup 2015.

Vem är Jordan Spieths caddy egentligen?

En av de närmaste och mest ovanliga relationerna mellan spelare och caddy på touren är Jordan Spieth och hans caddy Michael Greller. De två har arbetat tillsammans sedan 2011 och har vunnit tre stora mästerskap tillsammans.

Var lärare på highschool

Ni trodde kanske att Spieth och Grellar är gamla vänner, men så är inte fallet. Greller är 15 år äldre än Spieth och hade ett heltidsjobb som lärare när han träffade den golfande amerikanen 2011.

Det året var Michael Greller matematiklärare på gymnasiet. Han bodde och arbetade i Seattle och hade tjänat lite extra pengar på sidan om genom att arbeta som caddie i sitt närområde. Jordan Spieth träffade Mike i samband med US Junior Amateur Championship. Det var Jordans gode vän och golfkollega, Justin Thomas, som rekommenderade matteläraren. Ingen visste då att de skulle bli ett ”dream team” och framgångarna lät inte vänta på sig.

Tog ett sabbatsår

Greller såg potentialen i Jordan och tog ett sabbatsår från läraryrket på highschool för att gå caddie.
– Jag trodde aldrig att Jordan skulle utvecklas så snabbt, har Mike sagt.

Tjänar storkovan

Mikes inkomst steg rejält. Amerikanen Michael Greller slutade jobba som mattelärare och sadlade i stället om till golfcaddie på heltid, vilket visade sig ha var ett klokt karriärval. I dag är han världens fjärde bäst betalda golfcaddie. 2017 tjänade han 7 miljoner kronor.

Michael Greller

Men pengarna sätter också press på caddien. Många minns den utskällning Mike fick av Jordan under 2019 U.S. Open.
Spieth slog ett slag som han tyckte var perfekt, men som hamnade i vattnet och gick över green. Golfaren skyllde högljutt på Greller – något som spreds över världen på nätet.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights