LivsstilNyheter

5 tips till sportlovet – så flyger du bäst med golfutrustningen

Under sportlovet känner många en extra reslust och väljer att flyga till kontinenten eller ännu längre bort för att spela golf. Eftersom det är många som reser samtidigt är det viktigt att komma till flygplatsen i god tid och ha alla dokument och packning i ordning för att få en smidig resa.

I ett pressmeddelande berättar nu Swedavia och dess samarbetspartners att man har förstärkt bemanningen för att möta det ökade resandet, och nedan följer fem smarta tips för en bra start på sportlovsresan.

5 bra tips när du ska flyga under Sportlovet

Ha koll på vilken terminal ditt flyg avgår från för att undvika förvirring och få en smidig start på resan. Informationen om rätt terminal finns också tillgänglig via Swedavia-appen och webbplatsen.

Var beredd när du går till säkerhetskontrollen. Om du bara har handbagage och har checkat in digitalt kan du gå direkt till säkerhetskontrollen. För en smidigare passage kan du i kön till säkerhetskontrollen ta av dig ytterkläder och metallföremål som skärp, bälten med stora spännen, smycken, ta upp mobiltelefoner, bärbara datorer och annan elektronisk utrustning ur väskan, samt tömma fickorna på lösa föremål som nycklar eller mynt.

Följ ditt flyg i Swedavias app. Genom att ladda ned Swedavia-appen kan du enkelt och smidigt hålla koll på ditt flyg. Via appen kan du prenumerera på information om ditt flyg och få löpande uppdateringar om terminal, väntetid i säkerhetskontrollen, incheckningsdisk, boardingtid och gate.

Reser du med golfbag eller specialbagage? Om du reser med golfbag eller specialbagage behöver du gå till din incheckningsdisk för att få en märkning och sedan till Specialbagage.

Fäst din bagagetagg korrekt vid självincheckning. En del resenärer undrar hur bagagetaggen ska fästas på väskan vid självincheckningen. Om du är osäker på hur det görs, kan du titta på filmen ”Så fäster du din bagagetagg”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights