NyheterTävlingar

Lindblad och Nordqvist fortsatt bra med i US Women´s Open

Inför den sista rundan av US Women´s Open på tuffa Pine Needles delar Anna Nordqvist och sensationen Ingrid Lindblad fjärde platsen på sex under par. De båda har sju slag upp till ledanden Minjee Lee från Australien som verkar vara ostoppbar för tillfället.

Ingrid Lindblad rivstartade ju årets upplaga med 65 slag, den lägsta rundan någonsin i tävlingen av en amatör, sen har 22-åringen följd upp det med två 71-rundor. Lindblad började den tredje rundan i stor stil med birdies på ettan, trean och fyran. Sen gick det lite grus i maskineriet och hon fick kämpa för sina par på Pine Needles. Men avslutningen var det inget fel på. Lindblad var mycket nära att sänka sitt inspel för eagle på det 18:e hålet.

– Jag trodde först den gått i, för bollen låg precis bakom pinnen och man kunde inte se den, sa Lindblad som sen gick upp på greenen och petade i dagens kortaste birdieputt.

Anna Nordqvist fick en jobbig start på sin tredje runda. Svenskan inledde med en dubbelbogey och gjorde sedan en bogey på det fjärde hålet. Nordqvist som varit sjuk senaste veckan hittade dock nya krafter på banan och gjorde tre birdies på vägen in, bland annat på 15 och 16, för att nå sex under par och delad fjärdeplats med bland annat Lindblad, Lydia Ko och världsettan Jin Young Ko.

– Jag fick en dålig start, men jag är stolt över mig själv och hur jag kämpade på därute, sa Nordqvist efteråt.

Ledarinnan Minjee Lee blir nog svår att nå för svenskorna. Lee är 13 under par efter 54 hål, vilket är nytt rekord för tävlingen. Lee vann på LPGA-touren för två veckor sedan och har radat upp fint spel hela säsongen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från US Women´s Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights