NyheterTävlingar

Ingrid Lindblads rekordstart i U.S. Women´s Open

Amatören Ingrid Lindblad fick en fantastisk start i årets U.S. Women´s Open på Pine Needles i North Carolina. Svenskan gick runt på 65 slag, sex under par, och ligger tvåa efter den första rundan. Lindblad öppnade med tre raka birdies, sen ytterligare två på åttan och nian och vände på 30 slag. Efter dagens enda bogey på tian blev det två birdies till på 12 och 13.

– Jag slog några inspel nära flaggan och sen fungerade även puttningen perfekt idag, sa Lindblad som är rankad tvåa i Women´s World Amateur Golf Rankings.

Lindblads 65-runda är den lägsta scoren av en amatör i U.S. Women’s Opens historia. Ännu mer magiskt för Lindblad var det att rekordet slogs framför ögonen på Annika Sörenstam, som spelade tävlingen för första gången på 14 år och som lottades med Lindblad de två första dagarna.

– När jag såg att jag skulle spela med Annika fick jag en chock, sa Lindblad om att få spela med sin barndomsidol.

– När vi klev upp på första tee och bytte scorekort kändes det riktigt coolt att ha hennes scorekort i mina händer. Vi hade jättekul på banan, hon grattade mig när jag gjorde birdies, det var kul.

Annika Sörenstam som gick runt på 74 slag var imponerad av hur Lindblad tog sig an den tuffa Pine Needles-banan.

– Hon är äkta och är en orädd spelare. Hon verkar vara säker på sitt spel och jag vet att hon inte skyr rampljuset som jag gjorde ibland som ung tjej. Hon tar det på ett bra sätt och hon är en fantastisk tjej som kommer att bli riktigt bra, sa Sörenstam.

Även Anna Nordqvist spelade riktigt bra den första rundan och gick runt på 67 slag och ligger delad fyra. Madelene Sagström som spelat stor golf de senaste veckorna fortsätter att leverera och är delad 11:a efter en 69-runda.

Klicka här för att komma till ledartavlan från U.S. Women´s Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights