NyheterTävlingar

Minjee Lee överlägsen i U.S. Women´s Open

Det blev som många trodde, luckan var för stor upp till formstarka Minjee Lee under den sista rundan av U.S. Women´s Open. När Lee inledde det sista varvet med två birdies kunde hon sedan spela avslappnat hela vägen i mål och till slut vinna med fyra slag över Mina Harigae Det blev en 71-runda för Lee och totalt 13 under par.

– Jag är mållös. Jag kan inte tro att det är sant. Det är en stor ära att få vinna U.S. Women´s Open, det har varit en dröm sedan jag var liten, det är tävlingen jag alltid velat vinna, sa en lycklig Lee efter sin seger.

Förutom ära och pokalen fick hon även ta emot den största prischecken i tävlingens historia. Lee blev 1,8 miljoner dollar rikare tack vare segern.

Även tvåan Mina Harigae fick en rejäl slant. Andraplatsen var värd en miljon dollar.

– Jag ska inte ljuga, det var stressigt på slutet och jag hade lite ont i magen. Men jag lyckades behålla fokus och nu känns det fantastiskt, sa Harigae.

Banan var tufft uppsatt på söndagen och endast två spelare lyckades gå under par. Anna Nordqvist spelade stabilt men tappade två placeringar till en slutlig sjätte plats med sin avslutande 73-runda som innehöll 16 par och två bogeys. Ingrid Lindblad som varit den stora snackisen under året U.S. Women´s Open-vecka inledde den sista rundan med sex par, sen började det gå grus i 22-åringens maskineri. Det blev fyra bogeys och en dubbelbogey på vägen in. En birdie på det 15:e hålet blev dagens enda och hon kom in på 76 slag och en slutlig delad 11:e plats. Det blev inga prispengar för Lindblad, som kommer att fortsätta att vara amatör ett tag till, hade hon varit proffs skulle hon fått en prischeck på lite drygt 200 000 dollar …

Klicka här för resultaten från U.S. Women´s Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights