NyheterTävlingar

Linn Grant leder i Belgien

Det vimlar av svenskor på ledartavlan efter den första rundan av Mithra Belgian Ladies Open på Ladies European Tour. Sex svenska spelare ligger bland de 13 främsta, men bäst av alla är Linn Grant som leder med tre slag efter en bogeyfri 66-runda.

– Vi började med två hål i regnet vilket inte var särskilt enkelt, och det kändes som att det skulle bli en lång dag, sa Grant som vann Joburg Ladies Open tidigare i år.

– Men sedan försvann som tur var regnet, och vi fick bra väder. Att det blåste var bara bra för min del, jag älskar att spela i vinden och jag tycker att det är en extra del av golfen. Under inspelsvarvet hade jag bara ett ord i tankarna: ”Attack”. Man kan gå för i stort sett varje pinne på banan och jag spelade aggressivt och slog driver nästan överallt, sa Grant efter sin imponerande inledningsrunda.

Svenskt även på andra plats
Ellinor Haag fick en bra start i Belgien. Foto: Tristan Jones / LET.

På delad andra plats efter den första rundan ligger Ellinor Haag som spelar sin första tävling för året på Ladies European Tour. Med en avslutade birdie kom Haag in på 69 slag.

– Jag slog bra slag hela vägen förutom en dåligt sving på sjuan, men det händer. Jag gav mig själv flera bra chanser och satte även några puttar. Jag gillar den här banan, det känns som att den passar mitt spel riktigt bra, sa Haag.

– Jag fick en bra uppladdning förra veckan på LETAS-tävlingen i Tegelberga där det blåste rätt mycket så jag känner mig väl förberedd att spela i vind.

På delad 13:e plats på ett under par finns ytterligare fyra svenska spelare: My Leander, Moa Folke, Maja Stark och Julia Engström.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Mithra Belgian Ladies Open.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights