NyheterTävlingar

Linn Grant vann Belgian Ladies Open

Linn Grant tog hem sin andra titel på endast fem starter på Ladies Europen Tour efter att ha skjutit en 67-runda den sista dagen av Mithra Belgian Ladies Open. Grant slutade på 15 under par och vann med ett slag före furisöst spurtande Cara Gainer från England.

En eagle

Grant gjorde birdies på trean och nian och behåll då sin ledning. Men när Gainer gjorde sex birdies på sju hål i mitten av rundan var hon ikapp. Svenskan kontrade då med en eagle på det 14:e hålet och när Gainer gjorde bogey på det sista hålet var saken klar.

– Jag kollade ledartavlan hela tiden för att se att allt var under kontroll, vilket det inte var! Det kändes att jag behövde göra något extra för att vinna, när Cara spelade så bra. Jag spelade bra hela dagen och eaglen på 14:e var viktig. På sista hålet visste jag att jag bara måste göra min egen grej, sa Grant efter segern.

Gainer gick det sista varvet på 64 slag, åtta under par och slutade ensam tvåa, karriärens bästa placering på Ladies European Tour.

– Jag är så glad, jag kan inte vara besviken över avslutningen och Linn har spelat fantastiskt hela veckan, så jag måste vara glad över min prestation. Jag såg att vi var lika inför det sista hålet och kanske tillförde det lite extra press, men jag ville verkligen veta hur jag låg till. Jag försökte göra så många birdies jag kunde idag och jag gav det en chans, sa Gainer efteråt.

Bra spurt av Maja Stark

Även Maja Stark sköt en 64-runda den sista dagen och rusade upp till en slutlig tredje plats. Maja, som leder Race to Costa del Sol 2022 gjorde åtta birdies och inga bogeys den sista dagen.

– Faktum är det kunde ha varit ännu bättre idag. Jag hade några koppsnurrar, men det känns bra och 64 är min bästa runda någonsin i tävling, sa Stark.

Maja Stark spurtade fint till en tredjeplats. Foto: Tristan Jones/LET

Det blev svenskt även på femteplats med Moa Folke som spurtade fint med en avslutande 66-runda

I Race to Costa del Sol 2022 är det nu trippelt svenskt i täten med Maja Stark som etta, Johanna Gustavsson på andra plats och ny trea efter sin seger i Belgien är Linn Grant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights