Nyheter

Aquavilla – Ett unikt boende i tiden


Ett lyxigt och bekvämt boende – som dessutom är hållbart för både människor och miljö.
– Våra flytande villor passar den som vill bo naturnära och exklusivt, säger Richard Bergström, vd för Aqua Floating Group AB.

Att kunna öppna ytterdörren och andas in sjöluft, ta ett morgondopp eller äta frukost på egna altanen med utsikt över glittrande vatten. Visst låter det lockande?


Längtar du efter att bo nära vatten är du långt ifrån ensam. Undersökningar visar att många svenskar drömmer om ett sjönära boende. Och det är just dessa drömmar som Aqua Floating Group jobbar för att fler ska kunna förverkliga.


– Det råder brist på byggbara sjötomter i vårt land. Men genom att bygga på vattnet, på ”riktiga” sjötomter, kan vi erbjuda fler människor privilegiet att få bo på det här sättet. Dessutom utan att exploatera mark och tära på jordens resurser, säger Richard Bergström, vd.  

Välgörande att bo på vatten
Att bo i en flytande villa är att bo på ett helt unikt sätt, som passar naturälskaren utmärkt. Husen är utformade med stora fönsterpartier och rejäla altaner för att maximalt utnyttja närheten till hav och natur.


– Människor som bor på vattnet får upp emot dubbelt så mycket ljus jämfört med de som bor i ett hus på land, på grund av vattnets reflektioner. Det finns bevis för att det ökar välmåendet, berättar Richard Bergström.

Det är också ett bekvämt sätt att bo. Det finns ingen trädgård som måste skötas, och husen är byggda av slitstarka material som håller länge även utan underhåll. Ur hållbarhetssynpunkt finns också många andra fördelar.


–  Vi har utvecklat ett patenterat system som gör att husen kan ta tillvara energin från det omkringliggande vattnet för sin uppvärmning. Det gör att den här typen av boende är både miljövänligt och ekonomiskt över tid, säger Richard Bergström.

Läs mer på www.aquafloatinggroup.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights