NyheterTävlingar

Viktor Hovland stormar mot segern i tourfinalen

Norrmannen Viktor Hovland har prickat toppformen perfekt. Han avslutade förra veckans tävling BMW Championship med en 61-runda och vinst och denna vecka fortsätter 25-åringen med sitt makalösa spel. På lördagen gick ha ut på East Lake Golf Club i delad ledning men några timmar senare hade han skaffat sig en sexslagsledning inför det sista varvet och nu är FedExCup-bonusen på 18 miljoner dollar nära för Hovland.

– Det skulle vara riktigt coolt att vinna hela FedExCup. Det är den här tävlingen hela säsongen handlar om, sa Hovland efteråt.

Det var hett i Atlanta på lördagen, temperaturen gick upp mot 38 grader och inte ens ett stormoväder kunde stoppa norrmannens framfart. Direkt efter avbrottet satte han två birdieputtar och varken Collin Morikawa, Scottie Scheffler, Jon Rahm eller Xander Schauffeles kunde hålla jämna steg med Hovland.

Xander Schauffele älskar både banan och tävlingen och har aldrig slutat sämre än sjua i Tour Championship de senaste sju åren och var den som var främst tog upp jakten på den flyende norrmannen. Men efter en bra start på lördagen blev det några bogeys på de sista nio hålen för Schauffele och han är sex slag bakom Hovland inför den sista dagen.

– Inte tillräckligt bra, helt enkelt, sa Schauffele om sitt varv.

Varken Colin Morikawa, som delade ledningen med Hovland inför helgen, eller världsettan Scottie Scheffler gick att känna igen på East Lake Golf Club på lördagen. De gjorde endast en birdie var på varvet och för världsettans del dröjde det till det 18:e hålet innan dagens enda birdie trillade i. De sköt varsin 73-runda och tappade rejält på täten.

Även om Hovland leder med sex slag inför söndagen kan allt fortfarande hända. Förra året i Tour Championship ledde Scottie Scheffler med just sex slag över Rory McIlroy men nordirländaren spurtade ikapp och förbi Schecffler och vann med ett slag.

– Jag vet vad jag behöver göra. Jag måste gå ut och försöka sätta så mycket press på honom i morgon som jag kan och hoppas på det bästa, sa Schauffele.

Men Hovland är den som har imponerat mest av alla den här veckan och har spelat i princip felfri golf i tre dagar.

– Jag har nog aldrig spelat såhär bra golf någonsin. Och när jag missar så har jag räddat mig nästan varje gång och kunnat gå vidare. Jag känner mig som en mer komplett golfare än någonsin tidigare, sa Hovland som endast gjort två bogeys på hela veckan.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från Tour Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights