Golftävlingar i EuropaNyheter

Ludvig Åberg in i hetluften direkt

Europas kapten Luke Donald kastar in Sveriges Ludvig Åberg direkt i fredagens foursomes. 23-åringen bildar par med Viktor Hovland och de båda spelade tillsammans under inspelningsvarvet på torsdagen.

– Alla som får spela med Viktor ska vara glada. Därför är jag jätteglad och jag ser verkligen fram emot detta, säger Ludvig Åberg.

Såhär ser fredagens foursomes ut:

07:35 Jon Rahm & Tyrrell Hatton mot Scottie Scheffler & Sam Burns

Jon Rahm och Tyrrell Hatton kommer att möta Scottie Scheffler och Sam Burns i den inledande foursome-matchen. Klockan 07:35 går världsettan Scheffler ut för att leda det amerikanska laget till en seger på europeisk mark för första gången på 30 år, medan världstrean Rahm kommer att göra allt för att förhindra det.

Rahm och Hatton gjorde båda sina Ryder Cup-debuter 2018 men fick inte spela någon foursome förrän 2021, där vann Rahm båda sina matcher med landsmannen Sergio Garcia och Hatton förlorade sin match tillsammans med Paul Casey.

Duon spelade tillsammans mot Scottie Scheffler och Bryson DeChambeau i en bästbollsmatch 2021 som slutade lika. Scheffler och Burns är väldigt goda vänner och de spelade tre matcher tillsammans i Presidents Cup 2022 men lyckades där bara spela in en halv poäng till USA.

USA går alltså ut starkt med världens bäste spelare, men paret Hatton och Rahm har mycket erfarenhet och energi och det kommer att vara en elektriskt stämning imorgon bitti på Marco Simones första tee.

07:50 Viktor Hovland & Ludvig Åberg mot Max Homa & Brian Harman

Den andra matchen kan vi anta att hela golfsverige kommer att ha koll på. Ludvig Åberg gör sin Ryder Cup-debut och han spelar tillsammans med norrmannen, och världsfyran, Viktor Hovland.

Faktum är att det är tre rookies i den här matchen. Ingen i det amerikanska paret Homa och Harman har varit med i Ryder Cup förut. Hovland spelade sin första Ryder Cup 2021 och var då en av bara två européer som spelade alla fem matcher. Han kommer till Rom som kanske den formsstarkaste spelaren i världen efter att ha vunnit sin två senaste tävlingar på PGA-touren och sen slutade femma i BMW PGA Championship.

Ludvig Åbergs resa denna sommar är smått otrolig. I våras var han amatör, nu ska han spela Ryder Cup. 23-åringen har imponerat enormt på hela golfvärlden och efter segern i Omega European Masters fick han ett av kapten Luke Donalds wild cards.

Harman och Homa är måhända rookies i Ryder Cup, men här finns mycket erfarenhet inom golfen. Harman vann som bekant The Open på Royal Liverpool i somras och Homa har vunnit sex tävlingar på PGA-touren. Han var även med i Presidents Cup förra året och vann där tre matcher för USA.

08:05 Shane Lowry & Sepp Straka mot Rickie Fowler & Collin Morikawa

Shane Lowry gjorde debut i Ryder Cup 2021. Han var inte med i någon foursome där, men tog en minnesvärd poäng i bästbollarna tillsammans med Tyrrell Hatton. Trots att han inte visat någon större form under hela säsongen kommer irländaren sälja sig dyrt i årets Ryder Cup. Han spelar i par med Sepp Straka som gör sin Ryder Cup- debut i denna match. Det här, lite otippade paret, kan växa till en succéduo i årets Ryder Cup.

Rickie Fowler är med för femte gången. Han har förlorat fyra av sex foursomes tidigare. Collin Morikawa är dock obesegrad i foursomes i och är en tuff matchspelare.

08:20 Rory McIlroy & Tommy Fleetwood mot Xander Schauffele & Patrick Cantlay

I den sista matchen går det obesegrade amerikanska foursome-paret från 2021, Patrick Cantlay och Xander Schauffele upp mot världstvåan Rory McIlroy och Tommy Fleetwood, som är obesegrad i foursomes i Ryder Cup.

Rory McIlroy är Europas mest erfarna Ryder Cup-spelare. Nordirländaren har spelat alla matcher utom en sedan 2010. Tommy Fleetwood har inte spelat tillsammans med McIlroy tidigare i foursomes men vann båda sina foursomes i par med Francesco Molinari 2018.

Cantlay och Schauffele var båda rookies 2021 men såg inte ut som det då. De vann båda sina foursomematcher och var därför ett givet par i årets upplaga. Parets statistik i foursome i Ryder Cup och Presidents Cup är: fem spelade matcher, fem vunna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights