Golftävlingar i EuropaNyheter

Ludvig Åberg och Viktor Hovland vann. Här är varför!

Ryder Cup 2023 började på det bästa sättet för Europa, som fick en drömstart mot USA. Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg levererade en minnesvärd prestation i foursome-matcherna tillsammans med norrmannen Viktor Hovland.

Jubel för debutanten

I en imponerande uppvisning vann Ludvig Åberg och Viktor Hovland sin match mot det amerikanska paret Max Homa och Brian Harman. De tog en tidig ledning genom att vinna de två första hålen och höll sedan fast vid övertaget under hela matchen. När de nådde det 15:e hålet var segern säkrad, och publiken på Marco Simone Golf & Country Club bröt ut i jubel.

För Ludvig Åberg, som bara blev proffs för några månader sedan, var detta en otrolig upplevelse. Att få spela i den prestigefyllda Ryder Cup och dessutom vinna sin första match är något han sent kommer att glömma.

– Det är otroligt, verkligen coolt. Vi fick sånt stöd från publiken, och förhoppningsvis kan vi använda det stödet för att kunna ladda om även i fortsättningen, sade Åberg efter segern.

Hovland hyllade svenske Åberg

Viktor Hovland, en av de mest framstående europeiska golfspelarna, hyllade sin unga och orutinerade spelpartner.
– Han kan stå upp mot vem som helst i hela världen, det vet vi alla och vi tror på det, sade Hovland.

Men det var inte bara Åberg och Hovland som levererade för Team Europa. I dagens första match säkrade Jon Rahm och Tyrrell Hatton segern mot det amerikanska paret Scottie Scheffler och Sam Burns redan på det 15:e hålet.

McIlroy och Tommy Fleetwood vilket radarpar i Ryder Cup 2023

Shane Lowry och Sepp Straka fortsatte den europeiska framgången genom att vinna med 2/1 mot Rickie Fowler och Collin Morikawa. Rory McIlroy och Tommy Fleetwood avslutade också med en seger på 2/1 mot Xander Schauffele och Patrick Cantlay.

Efter denna fantastiska inledning får Ludvig Åberg en välbehövlig vila från eftermiddagens bästbollmatcher. Men hans imponerande debut i Ryder Cup kommer säkerligen att vara en inspiration för hela Team Europa, och fansen är sugna på att se vad som kommer härnäst. Ryder Cup 2023 ser lysande ut efter starten för Team Europa. Varför gick det så bra för de unga golfspelarna? Anledningarna kan vara flera. Publiken lyfte fram dem med applåder och hejaramsor. Vem skulle inte se till att bättra på spelet med hela läktaren som står bakom och stöttar? Hovland och Åberg är bägge i sin bästa form just nu. Vilket radarpar. De känner sig bekväma med att spela tillsammans. Dels känner de varandra väl, dels kan slappna av ihop eftersom de är superstarka rent mentalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights