NyheterTävlingar

Tiger i tårar på Champions Dinner

Legendaren och Mercedes-ambassadören Bernhard Langer avslöjar nu i en intervju hur det var på gårdagkvällens Championmiddag. Langer var en av gästerna vid 2020 US Masters-vinnarsoaré och berättar om Tiger Woods rörande tal med mera. Här kan ni läsa intervjun – så var det på Champions Dinner!

Bernhard Langer
Hur var Champions Dinner i går kväll?

– Det var en underbar middag. Vi var i ett mycket större rum än vanligt, på undervåningen, och vi satt två meter från varandra. Inte alls så som tidigare år när det vara nära och intimt, men stämningen var fortfarande mycket härlig. Vi hade en fantastisk kväll tillsammans.

– Tiger Woods höll ett tal som var mycket emotionellt. Ja, han var tårögd och riktigt tagen. Han tackade många av de inbjudna för all hjälp genom åren och han pratade om hur det var väldigt känslosamt för honom, att vinna här på Augusta förra året eftersom han inte visste om det någonsin skulle hända igen.

Tiger woods
Tiger vann US Masters 2019

– Tigers barn var där när det hände 2019 och han kramade om den efter segern. I talet berättade han för åhörarna kring middagsborden hur det påminde honom om hur han brukade ge sina egna föräldrar en kram när han vann tidigare. Det var ett fantastiskt tal.
Hemmavid hade Tiger Woods egen mysig Champions Dinner med familjen.

Talade några andra tidigare mästare också?

– Gary Player höll tal. Även jag. Jag berättade hur Masters brukade vara en tävling enbart för amerikanska golfare, men nu, vilket man kunde se i rummet, har vi mästare från över hela världen: Sandy Lyle från Skottland, Nick Faldo från England, Trevor Immelman från Sydafrika, Vijay Singh från Fiji, Adam Scott från Australien. Turneringen når över hela världen nu och det gör det också dess ”masters”, och dessa representerar spelet och turneringen vart de än är.

Kan du se Tiger Woods lägga klubborna på hyllan snart?

– Jag tror inte det, inte än. Jag tycker att Tiger har en stor konkurrensfördel genom sin erfarenhet och han kommer att försöka spela i några år till, om kroppen håller. När man ser honom tror man att han är en odödlig idrottare. Han ser stark och bra ut. Vi vet alla att han har genomgått flera operationer, men han kan fortfarande svinga snabbt och med den förbättrade utrustningen slår Tiger fortfarande bollen tillräckligt långt för att kunna tävla var som helst. Jag tror inte han ens har övervägt att sluta spela ännu.

Augusta golf course
Du har ju spelat banan – Hur är greenerna på Augusta i år?

– Greenerna är mycket långsammare i år än jag varit med om.

Du har starttid 11:49 i första omgången på torsdag. Vad är din rutin före rundan?

– Jag dyker vanligtvis upp tre timmar före min starttid. Jag går till gymmet och styrketränar i cirka 40 minuter eller en timme. Gör
lite stretching och övningar, sen äter jag frukost. Cirka 75 minuter före starttiden går jag ut och börjar träna. Kl.11:49 är en bekväm starttid men på fredagen startar jag kl. 07.44 så då går jag upp klockan 3:45.

Mercedes-Benz S-klass
Hur är utrymmet och komforten i nya Mercedes-Benz S-klass?

Nya S-klass är helt enastående när det gäller komfort och Mercedes-Benz har satt nya standarder här. Jag har aldrig upplevt en
bekvämare bil. Oavsett om det är föraren eller passagerarsätena, det är lyx och flärd! Mercedes är en huvudsponsor till US Masters.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights