Golfbanor i SverigeGolfpärlor

Lyxig Country Club blev korad till ”Årets golfklubb 2020”

Föreningen Golfjournalisterna har utsett ”Årets golfklubb” sedan 1978 och i år är det den 42:e gången som föreningens medlemmar valt en vinnare. I år gick priset till Västmanland och Frösåkers Golf & Country Club.

Inbjudande linksbana

Motiveringen lyder:
”På väg till golfbanan kör du parallellt med den inbjudande linksbanan med nio böljande korthål. På väg till rangen syns den välutvecklade studion där flera av Sveriges unga landslagsspelare brukar träna. På väg till receptionen sneglar du in i den ofta välbesökta restaurangen, och på väg ut på banan möter du alltid någon ur personalen på Frösåker som ger dig ett speltips eller bara ett glatt hej.

För är det något som kännetecknar Frösåker Golf & Country Club så är det just förmågan att alltid vara på väg. På väg mot något bättre, på väg mot något nytt.

Miljövänligt golfprojekt

Som när man började använda återvunnet konstgräs för att torva bunkrarna på den omtyckta 18-hålsbanan. Ett miljövänligt projekt som skulle ta sex år men som går i mål redan 2020, tre år för tidigt. Eller som när det byggdes ett ridhus som också kan användas som utställningshall för upp till 600 personer.

Frösåkers golfbana utanför Västerås.

Klubbens pro driver ett, av fyra europeiska, nationellt center för ett av världens största golfmärken (Titleist) och trots att högteknologin står i centrum är givetvis medelhandikapparen välkommen att testa utrustning. Runt 90 procent av de spelare som besöker studion har över 15 i hcp. Inom kort kan de även dra nytta av att rangen får tak och infravärme.

Högsta klass

Med golfen som huvudnummer erbjuder man 18 hål som håller för tävlingar av högsta klass men där det ändå är lätt för alla att känna sig ganska bra på spelet.

Läs mer om fina banor här>>>

Årets golfklubb

Och när man dessutom bygger klart ett hotell under året tycker Föreningen Golfjournalisterna att det 2020 är rätt att utse Frösåker G&CC till årets golfklubb, för även om man fortsatt är på väg någonstans känns det som att just i år har man kommit längst hittills.”

Foto: Instagram, Pressbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights