Richterskalan

Här är heta listan: Richterskalan – mars 2020

Här bjuder vi på heta listan – vilka är på väg upp och vilka sjunker stadigt?

  1. Madelene Sagström. Rivstartade året med en imponerande seger på LPGA-touren när hon tog hem Gainbridge LPGA at Boca Rio, innan touren sen pausade. Kommer att vinna fler tävlingar i framtiden den saken är klar!

2. Robert Karlsson. Världens bäste Karlsson med över 600 tävlingar på Europatouren fyllde 50 i september, kvalade in till Champions Tour i vintras och började sin nya golfkarriär där med tre riktigt bra tävlingar.

3. Julia Engström. Var nära att vinna sin första seger på Europatouren i december men snubblade till rejält på det sista varvet. Revanschen kom bara några tävlingar senare i Australien där 18-åringen var starkast av alla.

4. Niklas Lemke. När den långslående Lemke är i zonen är det inte många spelare i världen som stoppar honom. Kom trea i Qatar Masters i början av mars efter ett fantastiskt sista varv där han öste i birdies.

5. Anna Nordqvist. I väntan på att LPGA-touren ska dra igång spelade Anna en tävling på Outlaw Tour mot 80 herrspelare. Det blev en 28:e plats till slut, men hon ledde hela tävlingen efter första varvet efter en mäktig 64-runda.

6. Rory McIlroy. Världens bäste golfare är även en klok man numera som golfvärlden lyssnar på med stor respekt. När han sågade Premier Golf League av moraliska och etiska skäl fick han stort medhåll från sina kollegor.

7. Tyrell Hatton. Den talangfulle engelsmannen har brottats med sitt humör på golfbanan i hela sin karriär. Nu verkar han ha fått ordning på det och vann, i tuffa förhållanden, Arnold Palmer Invitational och firade sen i flera dagar.

8. Annika Sörenstam. Världens bästa golfare hyllades på Idrottsgalan i vintras och fick där ta emot Idrottsakademins Hederspris. Ett pris som går till en person som skapat beundran och respekt och berikat svensk idrott. Stort!

9. Viktor Hovland. Tog Norges första seger någonsin på PGA-touren när han vann Puerto Rico Open i februari. Den 22-årige supertalangen var bäste amatör i både Masters och US Open förra året och spås en lysande framtid.

10. Patrick Reed. Retar gallfeber på både medspelare och fans, fuskar och beter sig märkligt. Men spelar även strålande golf emellanåt. Vann WGC tävlingen i Mexiko i februari och kommer att fortsätta att reta upp sin omgivning även i framtiden.

Foto: Getty Images och Bildbyrån

Läs mer om Tiger Woods digitala karriär här>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights