NyheterTävlingar

Madelene Sagström trea på LPGA-touren

Förra året vann Minjee Lee sin första major när hon tog Evian Championship i Frankrike. Efter den segern har världsfemman varit nära många gånger att återigen vinna en tävling, men det har alltid funnits någon konkurrent som varit starkare, men i helgen var Lee bäst av alla och vann Cognizant Founders Cup.

– Jag har spelat riktigt bra hela den här säsongen, och jag kände att vinsten var runt hörnet. Jag fortsatte att gneta på, och här står jag nu, sa en lycklig segrare.

En birdie på det 14:e hålet på Upper Montclair Country Club gjorde att hon tog ledningen, en ledning som hon sedan aldrig släppte. Lee gick total 19 under par och vann tävlingen som hedrar de 13 grundande medlemmarna av LPGA-touren.

Minjee Lee med vinnarpokalen. Foto: Getty Images.

Hon var två slag före Lexi Thompson som jagade sin första vinst på LPGA-touren sedan 2019, men Thompsons putter svek henne på sluthålen.

– Jag har tränat jättehårt den senaste tiden och det är härligt att det ger resultat. Jag kommer att fortsätta att jobba på och förhoppningsvis kommer en vinst snart, sa Thompson efter sin andraplats.

Madelene Sagström spelade riktigt bra hela veckan och delade tredjeplatsen med Angel Yin. Sagström var tre slag efter vinnande Lee, och de slagen la svenskan redan på det tredje hålet där en pluggad boll i bunkern resulterade i en trippelbogey.

– Jag funderade ett tag på att droppa för ospelart läge i bunkern, men beslöt mig för att testa att slå den, menade Sagström.
Det gick inget vidare och nästa läge var nästa lika tufft. Ytterligare ett bunkerslag senare kom hon upp på greenen och hålade i för vad hon själv tyckte var ”en vacker sjua”.

Det här var Madelene Sagström tredje raka topp-10 placering på LPGA-touren och hon ligger nu på 15:e plats i LPGA-tourens ranking.

Klicka här för att komma till slutresultaten från Cognizant Founders Cup.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights