NyheterTävlingar

Maja Stark – firar 21 år med en eagle!

Som svensk kan man inte annat än vara superstolt över golfspelarna, från vårt avlånga land, som nu tävlar i US Women’s Open i Houston. Flera svenskor imponerar, inte minst skånska amatören Maja Stark. Allas blickar är speciellt vända mot denna unga golfspelare efter första rundan där hon (och svenska amatören Linn Grant) var under par och med i toppstriden. Så roligt! Det var en speciell dag för Maja, som firade sin 21:a födelsedag med att gå karriärens första majorrunda på 70 slag.

Maja stark

På kvällen firades Maja Stark av hela svenska teamet. Det blev ingen nobelmiddag direkt med trerätters-middag, men de åt cupcakes och stämde upp i ”Ja, må hon leva”, Maja fyller ju år på självaste nobeldagen den 10 december.

Glänste på rundan

Den nybakade 21-åringen från Abbekås Golfklubb fortsatte att spela bra dagen efter. Andra rundan glänste hon på Cypress Creek-banan på Champions Golf Club.

Eagle på sjätte hålet

Hon gjorde en eagle på sjätte hålet! Helt otroligt. Lyckan var total och Maja blev så till sig av glädje att hon vände sig om och tackade de få personer som tittade på och applåderade svenskan och jublade. Sedan såg hon på sin caddie Emma Whitaker och sade: “Well, that was easy” (ung. ”Jaha, lätt som en plätt”.

Tyngre för de äldre

Tyngre gick det för de äldre, rutinerade svenska spelarna. Anna Nordqvist slutade dagen två över par och ett slag sämre var Madelene Sagström och Pernilla Lindberg.

Se klippet med amatörerna som verkligen glänste i US Women’s Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights