NyheterTävlingar

Maja Stark vann i Australien

Maja Stark tog sin tredje LET-vinst på åtta månader efter att ha varit i ledning i Women’s NSW Open Australien från start till mål. Segermarginalen skrevs till fem slag till tvåan Johanna Gustavsson. Dubbelt svenskt på Ladies European Tour alltså!

22-åringa Stark gick runt den sista dagen på 70 slag och slutade på totalt 15 under par på Coolangatta & Tweed Heads Golf Club.

Maja Stark efter sin tredje seger på Ladies European Tour. Foto: Tristan Jones/LET.

– Jag är superglad över min tredje seger på LET. Framförallt efter ett par andraplatser, så jag är väldigt glad över att vinna, sa Stark efteråt.

– Jag började med en birdie på  ettan, men sen så var det birdie-torka i många hål. Jag var tvungen att ta mig samman och avsluta bra, jag blev lite stressad eftersom Johanna spelade så bra.

Johanna Gustavsson spelade riktigt bra golf på de första nio hålen och var ett tag endast ett slag efter Maja Stark. Men på avslutningshålen spurtade Stark ifrån med några birdies samtidigt som Gustavsson gjorde tre bogeys på slutet.

– Det kändes som att det kunde glida mig ur händerna. Johanna var bara ett slag bakom ett tag. Ibland tänker jag lite för mycket när jag känner att andra spelare som ligger bakom mig spelar bra och närmar sig. Jag gillar egentligen inte att gå den sista dagen i ledning … Men så fick jag äntligen i en birdieputt på det 15:e hålet och efter det kändes det bra igen. Det blev ett perfekt avslut på en stressig dag, sa Stark som av bara farten gjorde birdies även på 17:e och 18:e.

Johanna Gustavsson stod för en fin insats i Australien. Foto: Tristan Jone/LET

Johanna Gustavsson skakade av sig sina bogeys på de sista nio och avslutade med en birdie som säkrade andra platsen.

– Jag var väldigt lugn hela dagen, jag trodde inte riktigt att Maja skulle släppa in mig. Jag började riktigt starkt och puttade riktigt bra och hade många chanser, säger Gustavsson.

– Men sen slog jag några dåliga slag och jag tror att Maja kunde andas ut igen. Sammantaget är jag riktigt nöjd.

I Race to Costa del Sol 2022 har Stark utökat sin ledning i toppen av rankingen, där Johanna Gustavsson ligger trea och Linn Grant på sjätte plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights